Hoppning
4 augusti 2018 20:53

Peder Fredricson visar VM-form i London

Internationellt Peder Fredricson och Hansson WL blev tvåa i lördagens 1,60-hoppning i Global Champions Tour i London.

Peder Fredricson visar VM-form i London
Peder Fredricson och Hansson WL. Foto: Longines Global Champions Tour

Peder Fredricson och Hansson WL (SWB f 2008 e Hip Hop-Iowa, uppf Walltorps Lantbruks AB) stod för en av sju felfria rundor i grundomgången, och i omhoppningen satte svensken ordentlig fart på Hansson WL, hästen som nyligen säkrades åt Peder Fredricson genom Astrid Ohlin.

Valacken svarade upp på bra och var både snabb och felfri genom omhoppningen. Han kostade också på sig ett litet bocksprång över mållinjen.

Storbritanniens Scott Brash ordnade hemmaseger med Hello Mr President genom att hålla undan för Peder Fredricson med nästan en sekund tillgodo.

Det blev en Sverigebekant även på tredje plats, genom Tysklands Ludger Beerbaum och Casello som tidigare tävlades av Douglas Lindelöw.

Hansson WL är en av tre hästar som regerande Europamästaren och världstvåan Peder Fredricson är VM-aktuell med. En av de andra – H&M All In – var felfri i en tidshoppning över 1,55-hinder i London på lördagens eftermiddag.
– Detta var All Ins första stora tävling sedan EM. Jag var lite nervös innan eftersom jag inte visste hur det skulle gå, men jag är glad med hur han kändes. Han behöver fortfarande några rundor för att komma tillbaka till så som jag vill ha honom, sa Peder Fredricson om sin EM-guldmedaljör på presskonferensen efteråt.

Peder Fredricson är nu rankad som nummer 16 totalt i årets Global Champions Tour-serie. Lördagens andraplats gav ungefär 600 000 kronor i prispengar.

Se Peder Fredricsons omhoppning. 

Resultat

GCT, rankning 2018

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden