Hoppning
13 juli 2018 12:27

Hansson, Peder och pensionerade favorithästen – Astrid Ohlin berättar mer

FalsterboAstrid Ohlin är i Falsterbo för att heja fram sina ryttare. Här berättar hon om sin favorithäst, bekantskapen med nya Hansson WL och att det minsann kommer en och annan svordom när en bom faller…

Hansson, Peder och pensionerade favorithästen – Astrid Ohlin berättar mer
Astrid Ohlin och Peder Fredricson är ett radarpar sedan mer än 20 år. Foto: Madeleine von Koch

Medan Peder Fredricson och de andra i det svenska Nations Cup-laget sitter på podiet backstage i Falsterbo för intervjuer sitter en annan typ av stjärna tillsammans med pressuppbådet och lyssnar – nämligen hästägaren Astrid Ohlin.

I veckan blev det officiellt att hon genom en överenskommelse med Sven Ingvarsson säkrar Hansson WL åt Peder. Det brakade loss ordentligt på sociala medier med mängder av hejarop.

– Det känns väldigt roligt, men jag trodde väl aldrig att det skulle bli sådan uppmärksamhet, säger Astrid.
– Jag är väldigt nöjd över det här och det känns jättebra att det är påskrivet och klart. Peder och Hansson är ett fantastiskt ekipage.

En ”snuffsig” häst

Astrid har förstås följt Peders och Hanssons framgångar under deras första säsong tillsammans. Vid Global Champions Tour i Paris, där de kom nia i GP:n efter ett ner i omhoppningen, var Astrid själv på plats.

Hur väl känner du Hansson?
– Inte så särskilt väl än. Jag träffade honom första gången i Paris. Han är en jättetrevlig individ, gillar godis och tycker om att klappas. Han är sådär ”snuffsig” du vet, säger Astrid.

Av alla hästar är VM-hästen Sibon den stora favoriten. Astrid beskriver hur Peder såg den första gången, berättade om honom för Astrid och att det ”inte gick annat än att bli kär i den hästen”. Vid 13 års ålder pensionerades Sibon i vintras från de stora banorna (läs mer om det i tidigare artikel) och finns nu hos unga Isa Gårdlund.

– Jag har varit där och pussat på honom, och han är mycket lycklig hos Isa, säger Astrid.

”Suveränt par”

Till Falsterbo har Peder inga Astrid-hästar med sig, men Stephanie Holmén rider Astrids Flip’s Little Sparrow.
– De är ett suveränt par. Hon rider Sparven otroligt bra , och är så positiv och duktig.

Det märks att Astrids hjärta klappar hårt för både ryttare och hästar. Hon berättar med glädje om det drygt 20-åriga samarbetet med Peder och hur hon vid det här laget känner både hans barn och föräldrar.
– Peder är en otrolig person. Så trevlig, väldigt omtänksam och mycket mån om mig.

Du är ju en mycket engagerad hästägare. Är du nervös när dina ekipage är på banan?
– Oh ja. Och jag svär om det går mindre bra. I Paris svor jag så att tyskarna vände sig om och undrade vem det var som satt bakom dem, säger Astrid och skrattar gott.

180416_sverigeladdarforvm_rolandthunholm
Tre från Team Ohlin: Peder, Stephanie och Sparven. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden