Sportnytt
16 januari 2018 09:17

Peders mamma Stina: ”Jag är så stolt”

SuccéPeder Fredricson glänste på Idrottsgalan. Likaså gjorde hans mamma Stina, som fick hela Globen att skratta högt när hon bjöd på anekdoter om sin vinnare. ”Till och med de andra mammorna röstade på Peder”, säger Stina på morgonen efter galan.

Peders mamma Stina: ”Jag är så stolt”
Peders mamma Stina Fredricson var ett proffs på scenen. Foto: Bildbyrån och Roland Thunholm

Jerringpris och alla idrottskändisar i all ära, det var mammorna som stal uppmärksamheten vid Idrottsgalan i Globen på måndagskvällen. Allra mest jublade publiken när Stina Fredricson, Peders mamma, med massor av humor berättade när hon tappat bort sin son i skogen.
– Vi fick gå skallgång efter Peder där ute i skogen. Han var en liten ponnyryttare och red terrängprovet i fälttävlan.

Mycket har hänt sedan dess, fortsatte Stina och avslöjade också att hon först inte trott att konstnärssjälen Peder skulle bli en riktig tävlingsryttare.

Inte nervöst

Det var tillsammans med tre andra mammor till den kvartett som nominerats till årets manliga idrottare som Stina framträdde på Globens stora scen.
– Vi var faktiskt inte ett dugg nervösa. Redan dagen före träffades vi fyra mammor och pratade oss samman och genrepade. De var fantastiskt härliga människor och vi trivdes jättebra tillsammans.
– Det blev så avslappnat så jag kunde vara den vanliga Stina uppe på scenen.

Det svåraste med inför framträdandet var kanske att hålla allt hemligt. Redan strax före jul ringde man nämligen från Idrottsgalan och ville att Stina skulle ställa upp.
– Jag fick lova att inte berätta något för någon. Men självklart fick Fredric (Stinas man) veta. Jag pratade även med Peders bror Jens eftersom jag tog med honom också i talet, säger Stina.

Lotsades in

Stina och Fredric brukar stanna hemma och ta hand om barnbarnen och se galan framför TV:n. Den här gången hade de anledning att åka till Stockholm eftersom de även hade ett ärende under tisdagen. Lisen och Peder anade inget och såg inte hur Stina lotsades in i Globen och sattes vid ett bord i bakgrunden.
– Det var till och med ordnat så att vi inte bodde på samma hotell, säger Stina.

Något pris som bästa idrottsman fick inte Peder (det gick till diskuskastaren Daniel Ståhl). Men, Jerringpriset fick han, för andra året i rad.
– Jag är så stolt, säger Stina.
– Hela ridsporten ställde upp och även andra som nu äntligen förstått vilken idrott ridsport är. Till och med de andra mammorna röstade på Peder.

Här kan du se mammornas tal hos SVT

Igmammorrt
De charmiga mammorna (Stina andra från vänster) drog ner massiva applåder. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden