Hoppning
16 mars 10:46

Petronella Andersson 1,50-trea i USA

TopplaceringPetronella Andersson fortsätter att skörda framgångar på andra sidan Atlanten. I helgens femstjärniga 1,50-klass i Wellington blev det en tredjeplats med Claptonn Mouche, en av Petronellas hästar som ingår i landslagets utvecklingsgrupp.

Petronella Andersson 1,50-trea i USA
Petronella Andersson har även hunnit tävla på Sunshine Tour i år innan hon åkte till USA. Foto: Annelie Frank

Det går bra för spetstruppens Petronella Andersson som startat upp utesäsongen med sina topphästar i Wellington, Florida. Förra veckan tog hon hem andraplatsen i en femstjärnig 1,50-klass med Halita O, en av hennes hästar i utvecklingsgruppen. I helgens femstjärniga 1,50-klass var det dags igen med Petronellas andra häst i utvecklingsgruppen.

Klassen bjöd på 59 startande ekipage, varav elva gick till omhoppning. Fyra av dessa, inklusive Petronella, red dubbelt felfritt. Snabbast var amerikanen Karl Cook som red i mål på tiden 37,04 sekunder med Kalinka van’t Zorgvliet. Belgaren Jos Verlooy tog hand om andraplatsen medan Petronella Andersson och Claptonn Mouche gick in som trea med tiden 38,19 sekunder. Den 10-årige valacken gjorde även bra ifrån sig i 1,45-klassen, där han gick felfritt och slutade på plats 14 av 61 startande ekipage.

Bronsplatsen gav 11 250 dollar i prispengar, cirka 108 000 svenska kronor, medan segraren fick 24 750 dollar.

Resultatlista 1,50-klassen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden