Sverige
29 maj 2020 19:34

Planer på medlemsägt djursjukhus läggs ned

DjursjukvårdFör drygt två år sedan lanserades planerna på ett medlemsägt djursjukhus, Robin Hoods Djursjukhus. I dagarna har de som satsat pengar i projektet fått besked att planerna avbryts och att de ska få tillbaka sina pengar när initiativtagarna har fått tillbaka de pengar de "satsade i en investering" i höstas.

Planer på medlemsägt djursjukhus läggs ned
Planerna på ett medlemsägt djursjukhus skrotas. Arkivbild: Istock

Ridsport granskade projektet med det medlemsägda djursjukhuset redan under hösten 2018 och fann då många oklarheter.

Det handlade bland annat om att personerna som låg bakom inte hade någon erfarenhet av att driva djursjukvård och ingen lokal var klar.

En uppföljning i februari visade att inga av planerna med att skaffa personal, lokaler och starta verksamheten hade förverkligats. Men möjligheten att köpa andelar för tusentals kronor fanns fortfarande kvar. Det sades att dessa andelar, eller nyttjanderätter, skulle ge ägaren veterinärvård till 75 procent lägre kostnad än hos de stora kedjorna.

Redan i februari fick Ridsport signaler om att personer som investerat i djursjukhuset började tröttna och ville ha sina pengar tillbaka.

 

Nu berättas det för Ridsport att ett mejl har gått ut från personerna som ligger bakom initiativet till dem som har investerat. I detta mejl står det att projektet avbryts på grund av flera omständigheter och svårigheter samt att alla ska få sina pengar tillbaka när initiativtagarna har fått tillbaka de pengar de ”satsade i en investering” i höstas. Någon tidpunkt för betalningen utlovas inte.

När denna artikel skrevs gick det inte att nå webbplatsen för satsningen, men företaget finns kvar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden