Ponny
23 januari 2018 12:55

Platser och datum klara för rikstäckande ponnycup

HoppcupLB-cupen Sveland Cup i hoppning är tillbaka. I år blir det återigen en riksfinal som ponnyryttarna kan ta sikte på.

Platser och datum klara för rikstäckande ponnycup
2016 års vinnare av Sveland Cup i kategori B: Sofia Borgstrand på Exzentrics Mixed Emotions. Foto: Sveland Djurförsäkringar

Nu är kalendern spikad för Sveland Cup, som är för ponnyryttare i kategori B, C och D som inte har startat medelsvår B eller högre de senaste 24 månaderna.  I år hålls kval och zonfinaler under meetings i fem zoner i landet på nivån regional LB och LB+.

  • Zon syd – Dagstorpsortens Ryttarförening, 28 juni – 1 juli 2018
  • Zon väst – Halmstads Fältrittklubb, 10-13 maj 2018
  • Zon öst – Växjöortens Fältrittklubb, 1-3 juni 2018
  • Zon mitt – Skogslottens Ryttarförening, 10-13 maj 2018
  • Zon norr – Näsets Ryttarsällskap, 25-27 maj 2018

Förra året blev det ingen riksfinal eftersom förbundets sponsoravtal satte stopp för det. Som Ridsport tidigare har berättat blir det däremot en riksfinal 2018 och den kommer enligt Svelands pressmeddelande att hållas hos Grevagårdens RF den 10-12 augusti.

De tre bästa ekipagen i varje kategori från vardera zonfinal gör upp i riksfinalen. Där står en träningshelg för Lotta Björe och Sylve Söderstrand på spel och de två bästa i varje kategori i riksfinalen kammar hem priset.

Regler

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden