Ponny
25 oktober 2017 14:56

Riksfinalen av Sveland Cup tillbaka nästa år

RiksfinalI år kunde ingen riksfinal av den omtyckta tävlingen Sveland Cup genomföras - Ridsortförbundets sponsoravtal stoppade möjligheten för detta. Men nu har förbundet beslutat att cupen återigen får genomföras med en riksfinal.

Riksfinalen av Sveland Cup tillbaka nästa år
2016 års vinnare av Sveland Cup i kategori B: Sofia Borgstrand på Exzentrics Mixed Emotions. Foto: Sveland Djurförsäkringar

Förra året fyllde Sveland Cup tio år och serien har sett många vinnare genom åren. I år satte dock Ridsportförbundets sponsoravtal stopp för den omtyckte riksfinalen.
– Vi har en dialog med Sveland i frågan och försöker hitta en lösning inom ramen för regelverket, sade Robert Solin från Ridsportförbundet till Ridsport tidigare i år.

Någon lösning för 2017 års Sveland Cup gick inte att hitta utan serien genomfördes i bantad version.

Nya förhandlingar har gjorts och Ridsportförbundet har nu tagit beslutet att Sveland Cup får genomföras med riksfinal nästa år.

”Vi är så förväntansfulla inför nästa säsong av Sveland Cup. Dels för att vi äntligen får tillbaka vår riksfinal som är så uppskattad av ponnyryttarna, och dels för att vi kan erbjuda en förhoppningsvis ännu roligare cup”, berättar Therese Wijkmark, ansvarig för Sveland Cup på Sveland Djurförsäkringar i ett pressmeddelande.

Datum och platser inför 2018 års säsong presenteras i början av nästa år. Klart är i alla fal att segervinsterna i riksfinalen är en träningshelg på JumpClub med Sylve Söderstrand och Lotta Björe.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 112 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-