Sverige
27 juli 2018 13:55

NBC varnar för höbedragare efter anmälningar på olika håll

VarningPolisen har fått in anmälningar om bedrägeri i jakten på hö och hösilage i flera regioner i landet.

NBC varnar för höbedragare efter anmälningar på olika håll
Polisen har fått anmälningar i flera olika regioner i Sverige. Foto: Ross Helen/Istock

Anmälningar om foderbedragare har kommit in från flera regioner i landet, skriver Polisens Nationella Bedrägericenter (NBC) i sociala medier.
”Vi kan inte säga hur många som har anmält det här, men vi kan ha fått indikationer från flera regioner så vi kan säga att det är spritt över riket”, säger Jan Olsson, chef för NBC, till Expressen.

Polisen i nordvästra Skåne publicerade det första varnande inlägget, som Ridsport berättade om, och detta har sedan har delats vidare av Polisens Nationella Bedrägericenter. Polisen uppmanar till försiktighet vid köp av hö och hösilage från säljare i såväl Sverige som utomlands, och skriver att det florerar många inlägg i sociala medier gällande foderförsäljning.

Betala vid leverans

I sitt inlägg betonar de vikten av att aldrig betala en främmande säljare i förskott och att lyssna på varningsklockan om säljaren inte går med på betalning vid leverans.

Polisen avslutar med ”Som djurägare under dessa förhållanden har du tillräckligt med problem att lösa utan att du också ska bli målsägande i ett komplicerat bedrägeriärende”.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden