Sverige
18 juli 2018 16:42

Polisen varnar för bedragare i foderbristens spår

BrottI takt med att fler djurägare blir desperata i sin jakt på grovfoder ser kriminella möjligheter. Polisen varnar nu för bedrägerier i samband med foderköp och tipsar om hur du undviker att bli lurad.

Polisen varnar för bedragare i foderbristens spår
Det här stöldbegärligt numera, men även annan kriminalitet med anledning av foderbristen förekommer. Arkivbild: Mona Gladden

Den svenska sommaren har varit extrem torr, vilket har lett till brist på både bete och foder. Detta har Ridsport berättat om i flera artiklar.

Det har också rapporterats om att balat grovfoder har stulits på fält i Skåne, och nu går Polisregion Syd ut med en varning om annan kriminalitet i torkans spår.

”En plötslig och dramatisk hög efterfrågan skapar dessvärre också en mycket gynnsam situation för kriminella. Desperation, brådska och en stark vilja att akut lösa situationen kan göra att du som djurägare inte kontrollerar vem du har att göra med,” skriver polisen på sin Facebooksida.

Polisen ger det bestämda rådet att aldrig betala i förskott för foder om du inte känner personen du köper av. Bestäm i stället att göra upp med säljaren vid leverans. Om detta skapar problem så är det en signal om att något inte stämmer.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden