Nyheter
29 december 2017 15:57

Polisens utredning om bränderna på Flyinge fortsätter

MordbrandPolisens förundersökning när det gäller de båda misstänkta mordbränderna på Flyinge kungsgård pågår fortfarande - en och en halv månad efter händelserna.

Polisens utredning om bränderna på Flyinge fortsätter
Två bränder på ett dygn på Flyinge fick polisen att misstänka mordbrand. Foto: Lottapictures

Polisen har hållit massor av förhör under den här perioden, bland annat med väktare, personal från räddningstjänsten och en del av de sammanlagt 250 personer som arbetar eller går i ridskola på anläggningen.
— Vi har pratat med de drabbade för att se vad som kan ha legat bakom om bränderna om det visar sig att det inte var en olycka. Finns det någon som uttalat hot, någon som blivit uppsagd efter en konflikt eller annan kontrovers som skulle kunna ligga bakom? Men något sådant har vi inte kunnat hitta, säger polisens förundersökningsledare Patrik Nyquist till Sydsvenskan.

Efter första branden, den 16 november, var polisens hypotes att det fanns en naturlig brandorsak. När det brann i samma byggnad även dagen efter ändrade polisen inställning och rubricerade händelserna som mordbränder.

En mängd material från brandplatsen är på analys i ett försök att ta reda på vad som orsakade.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden