Nyheter
17 november 2017 09:35

Branden på Flyinge: ”Ingen misstanke om att den var anlagd”

BrandEn verkstadsbyggnad vid hästverksamheten på Flyinge har fattat eld under natten.
– Räddningstjänsten tror inte att branden kommer sprida sig, så evakueringen av hästarna gjordes för säkerhets skull, säger Alida Säflund, kommunikatör på Flyinge.

Branden på Flyinge: ”Ingen misstanke om att den var anlagd”
Enligt P4 Malmöhus är det är andra natten i rad som det brinner i byggnaden. Brandplatsen är avspärrad och en teknisk undersökning kommer att genomföras. (Arkivbild) ArkivFoto: Roland Thunholm

Det var en väktare som larmade om branden under natten och enligt P4 Malmöhus  finns just nu ett 20-tal räddningsenheter på plats för att bekämpa elden.
”Det brinner på andra våningen i byggnaden och det är svårt att komma åt elden just nu, förklarade Gustaf Sandell på räddningstjänsten syd”, till P4 tidigare i morse.

Alida Säflund, kommunikatör på Flyinge, säger till Ridsport att inga hästar eller människor kommit till skada.
– Några hästar från stall i närheten av byggnaden, körstallet och delar av Wallenberg har evakuerats, i förebyggande syfte.
– Räddningstjänsten tror inte att branden kommer sprida sig, så evakueringen av hästarna gjordes för säkerhets skull.

Det är andra natten i rad som det brinner i byggnaden.
– Det började brinna redan igår, en mindre brand i samma byggnad. Väktaren som upptäckte den branden släckte den själv på en gång, säger Alida Säflund som också betonar att det just nu inte finns någon misstanke om att branden skulle vara anlagd.
– Den här branden uppkom förmodligen som en följd av den första, men exakt vad som ligger bakom vill vi inte spekulera i, säger hon.

Brandplatsen är avspärrad och en teknisk undersökning kommer, enligt vad räddningstjänsten berättat för P4 Malmöhus, att genomföras så fort det har svalnat.
Till helgen har Flyinge planerat att hålla öppet hus för gymnasieelever, branden påverkar inte de planerna och verksamheten på Flyinge kommer enligt Alida Säflund fortsätta precis som vanligt hela helgen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden