Ponny
29 april 2018 19:39

Ponnyekipage i tät toppstrid om start i Falsterbo

Säkra ponnyryttareNär Willands höll vårmeeting och observationstävling för de unga ryttarna inledde ponnyekipagen. Det blev tätt på toppen när två kvalplatser till ponnydressyren i Falsterbo stod på spel.

Ponnyekipage i tät toppstrid om start i Falsterbo
Glada pristagare på pallen i den tajtaste topplistan på länge. Från vänster My Sandgren, Wynja Eriksdotter Rubin och Moa Sundelöf. Foto: kim C Lundin

Efter att en blåsig lördag inlett Willands RFs stora tävlingar på den bördiga slätten söder om Kristianstad var det solblandad värme över de fina banorna i Hörna. Sju C-ponnyer och ett dussin D-ponnyer gjorde upp i mästerskapsprogrammet inför domartrion Maud Delling, Mollis Persson och Ditte Egholm Nielsen.

Jag red i Falsterbo förra året och tycker det ska bli riktigt kul med en gång till.Wynja Eriksdotter Rubin.

På spel för D-ponnyerna stod två åtråvärda platser i Falsterbos ponnykür, nästan lika åtråvärt som att rida final på SIHS och Friends. Bland C-ponnyerna var det lugnare, första ryttare Elsa Ottosson med fine Don Chocolo tog hem segern för Sofia HeimburgKarlsfäldts Adriana.

Bland D-ponnyerna blev det motsvarande målfoto när 0,18 procent skiljde topp-tre åt.
Kortaste strået drog Moa Sundelöf HB Dancing Daylight, trots 69,64 procent och en fin ritt blev det inget klart Falsterbokval.

– Det känns faktiskt helt okej att bli trea trots allt, det är två jätteduktiga ryttare före mig. Det finns två kval till som jag skulle kunna satsa på men jag vet inte än om jag kommer att göra det, sa Moa Sundelöf som varit i hetluften i Falsterbo förut.

Hb Dancing Daylight
HB Dancing Daylight och Moa Sundelöf. Foto: Kim C Lundin

– Det känns jättebra att vinna. Min ponny Wacos Rache MW skötte sig jättebra idag, själv gjorde jag några ryttarmissar. Det finns alltid saker att jobba på, man får lära av sina misstag.
– Jag red i Falsterbo förra året och tycker det ska bli riktigt kul med en gång till. Visst är det något man tänker på – möjligheten att kvala dit igen. Men mest försöker jag fokusera på mina egna prestationer och inte på resultaten, sa dagens segrare Wynja Eriksdotter Rubin vars ponny dessutom är en godkänd ridponnyhingst.

Wynja och Wacos segrade på 69,82 procent.

Wacos Rache Mw Rp 179
Wacos Rache MW RP 179 med Wynja Eriksdotter Rubin. Foto: Kim C Lundin

Andraplacerade My Sandgren red en för henne relativt ny ponny.
– Vi har lånat Twenty Two sedan i februari, jag hade inte direkt räknat med att kunna kvala till Falsterbo, inte så som det kändes i vintras i alla fall. Nu är det jätteskönt, jag red i Falsterbo med min förförra ponny.

My och Twenty Two tog placering på 69,685 procent.

Twenty Two
Twenty Two och My Sandgren. Foto: Kim C Lundin

Trion gillar Willands, speciellt My, för henne innebar start att hon skrittade från sitt stall tvärs över vägen till framridningen.

Ponny_willands_fhs_kval_kim C Lundin_iimg_7258
Glada pristagare på pallen i den tajtaste topplistan på länge. Från vänster My Sandgren, Wynja Eriksdotter Rubin och Moa Sundelöf. Foto: kim C Lundin

Resultat FEI Mästerskapsprogram
Willands vårmeeting

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden