Dressyr, Ponny
28 november 2021 10:38
Ridsportplus

Ponnykürsegraren: ”Den här tävlingen slår allt”

SIHS 2021Det var ett litet men naggande gott startfält i Sweden International Horse Show Ponny kür, där de fyra ekipagen höll hög klass. Det var oerhört jämnt i toppen - till slut blev det en rutinerad dressyrprofessor som med fin ridning av Ebba Lindholm vann klassen.

Ponnykürsegraren: ”Den här tävlingen slår allt”
Ebba Lindholm och Untouchable avslutade ett framgångsrikt år med seger. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Till toner från filmen Lejonkungen inledde Djursholms Ridklubbs Ellen Stymne söndagen i Friends Arena, när det var dags för final i Sweden International Horse Show Ponny kür.  Med Tanzbär T (WESTF val f -10, e Timberland-Golden Dancer, uppf Hans-Dieter & Eva-Maria Tüpker, äg Ellen Stymne) visade Ellen ett mjukt program med svårigheter som förvänd galopp på volt, och med ett leende på läpparna avslutade Ellen ritten till orden Hakuna Matata.

  Ellen-stymne-tanzbär
  Ellen Stymne och Tanzbär T. Foto: Roland Thunholm

  – Det kändes jättebra, han var verkligen duktig – han har aldrig gått i en sådan här stor arena så jag är väldigt stolt över honom, sa Ellen när hon kom ut från arenan.

  Maja Hermansson var näst ut och fick beröm för fin form och fantastisk musik av kommentatorn Pether Markne. Ekipaget visade fina enkla byten och ett starkt galopprogram. Med Minigårdens Kapten Krok (val f -08, e Akribori-Hellekis Timjan RW 31, uppf Marie Hedman, äg Fredrik Hermansson) blev det 72,9 procent, och det visade sig räcka nästan hela vägen.

  Maja-hermansson-kaptenkrok
  Maja Hermansson och Minigårdens Kapten Krok gjorde debut i Friends Arena. Foto: Roland Thunholm

  Så var det då dags för Ebba Lindholm och den lille dressyrprofessorn Untouchable (ASRP val f -04, e Veronas Gerswin-Urbino, uppf Anna Hanson och Monicka Bergenstam Hanson, äg Magnus Hillern). Ekipaget visade upp ett fint program där Ebba red noggrant och effektivt med små hjälper. Med fina övergångar och balanserad förvänd galopp blev det en knapp seger före Maja Hermansson, med 72,975 procent.

  – Jag är jättenöjd, det var väldigt roligt att rida i den här arenan. Jag har gjort väldigt många roliga tävlingar det här året, men den här tävlingen tror jag faktiskt slår allt. Det var häftigt med all publik. Ritten kändes bra, han var lite taggad men jag tycker det är kul när han är det.

  Ebba-lindholm-untouchable1
  Ebba Lindholm och Untouchable på väg mot seger. Foto: Roland Thunholm

  Det Ebba, yngst i startfältet, var mest nöjd med var att hon kunde rida likadant inne på banan som på framridningen.
  – Jag har två år kvar på ponny nu, men vi får se hur länge jag kan fortsätta. Det blir min längd som får avgöra, konstaterade hon.

  Laddad hingst

  Millicent Myrman fick som sista startande en något otacksam inledning när Inspi(red) Justice RP 185 (ASRP hingst f -08, e Simberg Superman RW 113-National Zenith xx, uppf/äg Malin Myrman) gjorde en rejäl bakutspark precis i inridningen på banan. Hingsten fortsatte sedan att vara något ovillig i vissa moment, och det blev en fjärdeplats för ekipaget.

  Millicent-myrman-inspiredjustice1
  Millicent Myrman på en taggad Inspi(red) Justice. Foto: Roland Thunholm

  Resultat

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden