Dressyr, Ponny
30 augusti 2021 17:42

Kvalsegrar för Ebba och Maja i SIHS Ponny Kür

NationelltI helgen arrangerades nationell ponnydressyr med kval till Sweden International Horse Show Ponny Kür i både Falun och Västervik, där Ebba Lindholm och Maja Hermansson toppade kvalklasserna. I Falun reds även en omgång av elitallsvenskans zon Nord.

Kvalsegrar för Ebba och Maja i SIHS Ponny Kür
Ebba Lindholm fick ett SIHS-gehäng efter segern med Untouchable. Foto: Privat

Rutinerade Ebba Lindholm och Untouchable (ASRP val -04, e Veronas Gerswin-Urbino, uppf Anna Hanson och Monicka Bergenstam Hanson, äg Magnus Hillern) var ohotade i toppen av FEI:s Mästerskapsprogram i Falun – med 69,32 procent var det ingen som kunde rå på dem i kvalet till SIHS Ponny Kür och gehänget gick till Djursholms-ekipaget.

Samma klass hade tio ekipage till start hos Västerviksortens Ryttarförening, där Maja Hermansson var den som drog det längsta strået med Minigårdens Kapten Krok (val -08, e Akribori-Hellekis Timjan RW 31, uppf Marie Hedman, äg Fredrik Hermansson). Även om domarna inte var helt överens blev det seger på 71,92 procent, knappt före Wilma Holmgren som tog sig in på både andra- och tredjeplatsen.

Resultat Falun
Resultat Västervik

I Falun reds även den första omgången av elitallsvenskan för ponny i zon Nord. Här toppade Säterbygdens Ridklubb, före Bollnäs Ridsällskap. I det vinnande laget red Lee Mikaelsson/Gribsvads Little Hector, Tora Halvardsson/SL Cognac, Felicia Hjalmarsson/Stenbroåsens Carlos, Julia Roswall/EG Dirac och Alva Hagberg/Ängvaktarns Beckham.

Säterbygdensrk_lagbild
Säterbygdens vinnande lag i Falun. Foto: Privat

Resultat elitallsvenskan

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden