Dressyr, Ponny
11 juli 2021 19:11
Ridsportplus

Mängder av rutin hos kürsegraren

FHS 202115-åriga Josephine Gert Nielsen har en imponerande meritlista trots sin unga ålder. I Falsterbo tog hon chansen när hon fick ett wild card till Equestrian Stockholm Ponny Kür och släppte ingen förbi sig i resultatlistan. Där bakom var det unga Angelina Brink som tog fina placeringar framför de äldre ryttarna. Läs vad topptrion hade att säga om sina finalritter här.

Mängder av rutin hos kürsegraren
Josephine Gert Nielsen levererade en mycket fin ritt med Timm's My Fritz. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Unga danskan Josephine Gert Nielsen har mängder med rutin och har ridit hem flera internationella segrar och mästerskapsmedaljer. Med blott 7-årige Timm’s My Fritz (val -14, Grenzehohes My Fireball-Orchard D’Avranches, äg Pernille & Ulrik Gert Nielsen), som går som kategori II-ponny i Danmark med sina 140 centimeter i manken, är Josephine regerande dansk mästare och har även ett lagbrons. Ekipaget är – trots storleken – med på korta listan till årets ponny-EM, och får i nästa vecka veta om de får en plats i det danska laget.

Ekipaget tog en klar seger i ponnyernas kür, både i gårdagens uppvärmning och i finalen, och det var en glad ryttare som mötte pressen efter vinsten.
– Jag hade en mycket bra känsla inne på banan. Min ponny är bara sju år men han skötte sig väldigt bra på den här stora arenan, berättar Josephine.

Danskan fick ett wild card till Equestrian Stockholm Ponny Kür och var nu i Falsterbo som ryttare för första gången.

”Pirrigt, nervöst, stort”

11-åriga Angelina Brink var överväldigad av att rida sin lille skimmel Weber af Kongshöj (val -08, e Dressman II-Marchi, uppf Tanya Dellgren, äg Tullstorp Dressage Stable AB) i Falsterbo och beskrev det som ”pirrigt, nervöst, stort”. Och inte blev det bättre efter gårdagens uppvärmning.
– Nej det var nästan ännu mer nervöst idag, funderade hon.

Att komma ihåg programmet i küren var dock inget problem.
– Jag har ridit küren tre gånger på tävling, men jag har testat den många gånger hemma. Det kändes väldigt bra, han var jättefin och duktig. Mest nöjd var jag med slutorna och enkla bytena – slutorna brukar vi inte vara så bra på så det var tur att vi lyckades idag.

Nu ser Angelina fram emot SM-start om några veckor, och hon vill absolut komma tillbaka och rida i Falsterbo igen.

Angelina-brink-weber-af-kongshöjd-1-210711-rt
Angelina Brink och Weber af Kongshöj. Foto: Roland Thunholm

Första gången i Falsterbo

För Ebba Lindholm blev det en fin upphämtning i küren med rutinerade Untouchable (ASRP val -04, e Veronas Gerswin-Urbino, uppf Anna Hanson & Monicka Bergenstam Hanson, äg Magnus Hillern), som hon haft i ett halvår nu.

– Det kändes bra, det var jätteroligt att rida här – det var första gången för både mig och Otto i Falsterbo. Jag har ridit min kür en del innan så jag kände mig trygg med det, den passar Otto väldigt bra. De enkla byten var bra, även om vi fick lite många skrittsteg i ett av dem, och även skolorna.

Ebba är uttagen att rida EM, något som 17-årige Otto gjort hela tre gånger förut.
– Nu väntar lite vila innan vi börjar träna igen inför EM, berättar Ebba.

Ebba-lindholm-untouchable-1-210711-rt
Ebba Lindholm och Untouchable. Foto: Roland Thunholm

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från årets hästfest i Falsterbo (22)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden