Hoppning
16 juli 2021 18:46

Steffi och Sparven bästa svenska ekipage

FHS 20211,45-klassen i gassande sol på stora gräsbanan innehöll det bästa som årets Falsterbo har att erbjuda i hoppväg - alla ekipage som planerar att rida söndagens Grand Prix fick nu chansen att bekanta sig med arenan. Och det blev en internationell gäst som lyckades allra bäst.

Steffi och Sparven bästa svenska ekipage
Stephanie Holmén och Flip's Little Sparrow fick till en kanonrunda. Foto: Roland Thunholm

1,45-hoppningen innehöll alla internationella trestjärniga ryttare som är på plats i Falsterbo, då klassen är kval till söndagens Grand Prix. 50 hästar kom till start och nollorna radades upp av toppryttarna – Peder Fredricson gjorde en bejublad ritt med H&M Christian K och tog ledningen, men fick se sig passerad av ett helt gäng snabba felfria ryttare.

Stephanie Holmén visade upp en Flip’s Little Sparrow (SWB sto -06, e Cardento-Robin Z, uppf Kristina Larsson, äg Grevlundagården i Vitaby AB, Astrid Ohlin) i strålande form. Det 15-åriga stoet var helt med på noterna och kvick över hindren, vilket räckte till en andraplats.

Leon ThijssenFaithless Mvdl (KWPN sto -10, e Ukato-Clinton, uppf M. Van Der Linden, äg Noëlle Van Der Velde) var det dock ingen som rådde på – holländaren vann med över två sekunder till godo. Erica Swartz tog en fin tredjeplats med Jovita.

Samtliga ekipage i klassen får starta Grand Prix på söndag.

Resultat 1,45

Tidigare under eftermiddagen reds också en internationell 1,40-klass, som även fungerar som kval till lördagens Falsterbo Derby. Här såg Rolf-Göran Bengtsson till att svenska nationalsången spelades på prisutdelningen, när han vann med Zuccero (HOLST hingst -12, e VDL Zirocco Blue-Caretino 2, uppf Hanno Koehncke, äg Holsteiner Verband Hengsthaltungs Gmbh). De 22 bästa från kvalet får starta Falsterbo Derby.

Resultat 1,40

Equisport sänder alla klasser live från Falsterbo (betalkanal)

Arrangörens webbplats

Program, Falsterbo Horse Show Sport Edition

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från årets hästfest i Falsterbo (22)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden