Dressyr
11 juli 2021 21:16
Ridsportplus

Ingen kunde rå på Tinne och Devanto

FHS 2021Tinne Vilhelmson Silfvén kom till Falsterbo för att samla tävlingsrutin med sin senaste Grand Prix-häst Devanto, något som slutade med två segrar och nya erfarenheter. "Det är ju så kul att rida i Falsterbo", konstaterar Tinne.

Ingen kunde rå på Tinne och Devanto
Tinne Vilhelmson Silfvén var nöjd med helgens vinster med Devanto. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Devanto (HOLST -09, e De Chirico 3-Lorentin I, uppf Holger Wesselmann, äg Lövsta stuteri AB), som fortfarande är något av ett oprövat kort i de högsta klasserna, och Tinne Vilhelmson Silfvén gick ut redan som nummer två i Falsterbos Grand Prix Kür. Valacken skötte sig fint även idag, och ekipaget tog hem en rätt enkel seger till tonerna av ””Putting on the Ritz” med Fred Astaire i det 13 ekipage stora startfältet.

– Det har varit två tävlingsdagar där jag har fått med mig många nya lärdomar, jag lär mig honom hela tiden. Det är väldigt kul att rida den här küren, den passar Devanto fantastiskt bra för att vara lånad.

Helgen innebar en mängd utmaningar för det ganska nya ekipaget, men det var precis det Tinne var ute efter när hon kom till Falsterbo – samla rutin.

– Han har varit duktig tycker jag, idag red vi fram på en ny plats och när vi kom hit var det storm, sedan var det kallt och idag var det varmt – vi har fått öva på allt! Det känns inte så svårt, så det känns bra. Jag är nöjd där vi står idag, även fast vi har jättemånga saker att öva på, komma på och förändra.

”Missförstånden var färre idag”

Fin form och ett program med färre fel är det Tinne nämner som höjdpunkter från dagens klass.
– Jag kan fortfarande peaka lite mer här och var och göra det svårare så småningom, men det är avsiktligt att inte göra det nu, det skulle vi inte klara. Vi har fått flera fel i galoppen tidigare, i bytena bland annat, och det är jag glad över att vi inte har fått denna helgen. Missförstånden är färre, kan man säga.

Tinne-prisutdelning
Under prisutdelningen fortsatte Devanto att visa upp sig. Foto: Roland Thunholm

Hon hyllar Devantos temperament och motor – ”han bara går och går och går”.
– Jag tror han kan räcka hela vägen men man vet aldrig vilken väg man hamnar på. Jag rider verkligen utbildning med honom just nu, det är absolut det viktigaste för oss, att vi tillsammans ska göra det bra.

Efter ett år helt utan publik så var det ändå lyckokänsla att rida inför ett hundratal personer, glest utspridda på dressyrbanans läktare.
– Det har varit så tyst på alla tävlingar och även om det inte var så många på läktarna idag så hördes dem och man fick känslan av att det var en stor publik. Det var lite nostalgiskt att rida med publik igen faktiskt, säger Tinne, och fortsätter med att hylla arrangörerna:

– Allt är ju fortfarande ganska konstigt, men man får bara vara glad att vi får tävla igen – det är bara att gilla läget och det är fantastiskt vad alla anstränger sig för att göra det möjligt.

Anette-christensson-edwin-2-210711-rt
Anette Christensson och Edwin tog en fin andraplats i küren. Foto: Roland Thunholm

Bakom Tinne och Devanto placerade sig Anette Christensson och Edwin (val -09, e Spielberg-Negro, uppf A W J Jansen, äg UCAS AB) som fin tvåa, före Denise Ljungkvist/Soéga (SWB -07, e Sandakan-Amiral, uppf Anette Richard, äg Denise Ljungkvist).

Denise-ljungkvist-soéga-1-210711-rt
Elin Aspnäs och Boukie under ärevarvet. Foto: Roland Thunholm

Resultat

Arrangörens webbplats

Program, Falsterbo Horse Show Sport Edition

Equisport sänder live från Falsterbo (betalkanal)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från årets hästfest i Falsterbo (22)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden