Hoppning
17 juli 2021 17:55
Ridsportplus

Fyra nior för bästa 4-åringen

FHS 2021Det blev SWB-stoet Royal Dee som vann domarnas högsta gillande i 4-åringarnas final på lördagen i Falsterbo. I sadeln satt en ryttare som aldrig tidigare tävlat i Falsterbo, men som ändå inte kan kallas för rookie.

Fyra nior för bästa 4-åringen
SWB-stoet Royal Dee, riden av Stina Persson, får ta emot priset som bästa 4-åring. Foto: Anna Nyberg

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Med fyra nior i protokollet gick segern till Royal Dee (SWB , sto f 2017 e Dylan N – Akribori, uppf/äg Sara Andreasson). Domarna Lisen Bratt Fredricson och Björne Carlsson var helt eniga om att stoet var vinnaren.

− Den var helt klart bäst. Royne Zetterman hade också en fin häst. Den fick ett nedslag, men även utan nedslaget hade den kommit tvåa, säger Björne Carlsson.

− Det har varit roligt att se unghästarna. De flesta har kommit väl förberedda. Sedan är det en del stora hästar som kan behöva lite mer tid. Man ska också tänka på att vi bedömer det vi sett här i dag, säger Lisen Bratt Fredricson.

Första tävlingen i Falsterbo

Royal Dees ryttare Stina Persson bor på Öland och aldrig tidigare har tävlat i Falsterbo. Hon är professionell unghästutbildare men har jobbat en del i Danmark tidigare.

− Hästen var lite spänd, men hon gjorde sitt jobb, säger ryttaren som gläds åt de fina betygen.

− Den här hästen visade jag på 3-årstestet, och i år har vi gjort ett par starter bara. Men hon har gått från klarhet till klarhet sedan vår första tävling. Vi har också förberett oss väl inför detta, säger Stina Persson som uppskattar att äntligen få tävla i Falsterbo.
− Det är jättehäftigt och den största tävlingen jag varit på.

Fyraårinar Andre
Mr Dolcetto SG , ägd av bland annat Royne Zetterman, kom tvåa bland 4-åringarna, riden av André Brandt. Foto: Anna Nyberg

André tvåa med valack efter Triton Hästak

Tvåan var också en SWB-häst, valacken Mr Dolcetto SG (e Triton Hästak – Starkko, uppf Linda Nyström / Incitamentet AB, äg Knut-Axel Nordenbelt , Farman Zetterman)
− Han var väldigt avspänd och cool, trots att han bara gjort två tävlingar före denna, säger ryttaren André Brandt, numera anställd hos Magic Park Stables.
− Det är väldigt lärorikt att jobba där. Jag har bra uppbackning och får rida fina hästar.

− Det är jättekul att rida en 4-åring, och fila på detaljer. Det här är en cool häst och nästa år kommer han att känna sig som världsstjärna, säger André Brandt som ridit sex unghästar i Falsterbo, och har två hästar i söndagens 7-årsfinal.

Elin
Godkända hingsten Rihanna’s Diamond K blev trea, riden av Elin Jansson. Foto: Anna Nyberg

Trean, godkända hingsten Rihanna’s Diamond K (SWB e Bravour – Lux Z, uppf/äg Karin Larsson), gör sin första säsong i avel och har gjort tre tävlingar hittills i sitt liv, berättar ryttaren Elin Jansson.

− Han är okomplicerad och har stort självförtroende. Det har varit nyttigt för honom att komma hit. Han var lite stressad första dagen, men nu har han taggat ned, säger Elin som berättar att planen är att han ska gå Breeders i höst.
André Brandt och Stina Persson nickar instämmande. Breeders blir nästa mål för alla de tre högst bedömda 4-åringarna i Falsterbo.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från årets hästfest i Falsterbo (22)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden