Sverige
21 januari 2021 22:06
Ridsportplus

Pontus Hugosson: ”Svårt att visa upp ridsporten på en inomhusscen”

InfluencerHan är fälttävlansryttaren som inte backar för en utmaning, och som vi är vana att se i komiska klipp i sociala medier. Nu har även TV4:s fredagsunderhållning Talang fått upp ögonen för Pontus Hugosson och hans påhitt.

Pontus Hugosson: ”Svårt att visa upp ridsporten på en inomhusscen”
Pontus Hugosson har med sig sin minishettis Katitzi i Talang. Foto: Skärmdump från TV4

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Han blev känd utanför ridsporten redan 2015, när han var en av ”bönderna” i dejtingprogrammet Bonde söker fru. Fälttävlansryttaren Pontus Hugosson, son till Jonas Hugosson som tillhörde svenska eliten i många år, har de senaste åren spridit komiska klipp i sina sociala kanaler och fått många att höja på ögonbrynen över sin kreativitet.

Redan förra året blev Pontus kontaktad av TV4, som ville ha med honom och minishettisen Katitzi – som ofta figurerar med Pontus i klippen – i fredagsunderhållningen Talang. Men då tackade han nej.
– Då tyckte jag att hon var för grön, för ung – hon var bara tre år då. Det är väl kanske lite tidigt att hoppa på tåget detta året också, men jag bestämde mig för att ge det ett försök.

Barnponny blev trickponny

Katitzi köptes in av Pontus, främst tänkt som ponny till broderns småbarn, men där har intresset varit svalt. Han erkänner dock att det även fanns en annan baktanke med inköpet.
– Det började nog egentligen med att jag lånade någon mindre ponny och testade på det här med inlines och lite andra idéer, sedan har jag utvecklat det och kände att det kunde vara kul att fortsätta med det. Katitzi är suverän, hon var inte så mycket hanterad när jag köpte henne men hon är himla trevlig att ha att göra med – även om jag inte är så van vid så här små ponnyer, konstaterar Pontus Hugosson.

När Talang-redaktionen tog kontakt inför årets säsong så tog han ett tag på sig innan han svarade ja.
– Det är ju stor skillnad från vad vi brukar göra, den stora utmaningen är att visa upp ridsporten på en scen, inomhus. Katitzis storlek hjälper ju till såklart, att hon är så liten, men det var mycket som vi var tvungna att testa innan jag tackade ja.

Håller resultatet hemligt

Pontus Hugosson gör en rejäl satsning på sina sociala medier, och via Talang ser han en chans att uppmärksammas utanför ridsporten.
– I slutändan hoppas jag ju att detta ska gynna mina kanaler. Det som är kul med det här är ju att man får utmana sig själv ännu lite mer.

Han får inte berätta något om hur det gick för honom i Talang, och han vet ännu inte vilket program som ekipaget kommer att dyka upp i. Talang sänds på TV4 på fredagar klockan 20.00.
– Jag hoppas få veta när programmet ska sändas några dagar i förväg i alla fall, så jag kan sprida det.

Så här kan det se ut när Pontus och Katitzi bjuder på underhållning:

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Pontus Hugosson (@pontushugosson)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden