Sverige
15 juni 06:20

Populär akademi öppnar för seniorer

UtbildningNu är det inte bara de unga som kan ansluta sig till Academy Dressage & Jumping. Satsningen öppnar upp även för seniorer. "Många vuxna hört av sig," säger Peter Härnstam, en av grundarna.

Populär akademi öppnar för seniorer
Nu får även seniorerna chansen. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Istock

Hittills har den som velat delta i Academy Dressage & Jumping behövt vara mellan 12 och 21 år. Men nu lanserar DressagePower även en Academy Dressage & Jumping Senior för alla mellan 22 och 100 års ålder.

– Vi startar den här utbildningen eftersom många vuxna hört av sig och undrat om de kan få vara med i Academy. Vi är väldigt glada att kunna göra den här lanseringen, säger Peter Härnstam, en av DressagePowers grundare, i ett pressmeddelande.

I utbildningen ingår fyra fysiska träffar och åtta digitala med ämnen som hästens hantering, träning, tävling och ryttarens hälsa. Det blir bland annat tömköring med dressyrens förbundskapten Bo Jenå och även hopprofilerna Emma Emanuelsson och Fredrik Spetz är anlitade till projektet, liksom en personlig tränare, mental tränare, foderrådgivare och kostrådgivare med mera.

För att delta ska man ha tillgång tillgång till häst, till exempel genom sin ridskola om man inte har en egen häst.

Kostnad för utbildningen är 19 500 kronor.

Läs mer på webbplatsen för Academy Dressage & Jumping Senior.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden