Sverige
7 september 2021 17:52

Publiktaket försvinner: ”Fulla läktare i slutet av månaden”

LättnaderSverige tar nu fjärde steget i lättnaden av restriktionerna. Från och med den 29 september slopas deltagartaket i offentliga sammanhang. Något som öppnar upp för obegränsad publik på höstens stora hästevenemang.

Publiktaket försvinner: ”Fulla läktare i slutet av månaden”
Dagens besked är en glad nyhet för alla som hoppas på hästfest i höst. Foto: Roland Thunholm

Över 80 procent av alla vuxna i Sverige har i nuläget fått en första vaccindos. Tack vare detta kan nu svenskarna snart återgå till ett normalt liv. Det meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten under tisdagens pressträff.

Lättnaden i restriktionerna är inne på det planerade fjärde steget, vilket innebär att deltagartaket för allmänna sammankomster och offentliga sammanställningar tas bort. Dessutom försvinner maxantalet för privata sammankomster. Begränsningarna lyfts bort den 29 september, vilket öppnar upp för obegränsad publik på både kultur- och idrottsevenemang.
– Redan i slutet av denna månad kommer vi att kunna ha fulla salonger och läktare runt om i landet, sa kultur- och idrottsminister Amanda Lind.

Sweden International Horse, SIHS, har sedan tidigare meddelat att man planerar för ”full show”. Inom kort väntas även besked gällande Jönköping Horse Show. Hösten bjuder dessutom på en rad nationella mästerskap och andra stortävlingar som nu kan börja se över möjligheterna att fylla publikläktarna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden