Sverige
28 juni 2021 17:53

Sverige öppnar upp för publik

LättnaderFrån och med 1 juli lättar pandemirestriktionerna ytterligare – bland annat öppnar man upp för publik. Vad det innebär för ridsporten återstår ännu att se. Läs mer här.

Sverige öppnar upp för publik
Falsterbo Horse Show hoppas kunna släppa fler biljetter. Foto: Roland Thunholm

Regeringen och Folkhälsomyndigheten sjösätter nu steg två i planen för att lätta på pandemirestriktionerna.

Svenska Ridsportförbundet meddelar i samband med detta att man ser över hur lättnaderna påverkar ridsporten. Bland annat tillåts mer publik på arenor med sittplatser.

– Jag är glad att regeringen har lyssnat på idrottsrörelsen och att de nu verkligen gör det möjligt för idrotten att bedriva mer idrott för fler utan att öka riskerna för smittspridning. Alla idrottsföreningar behöver även fortsatt vara noggranna och följa de restriktioner som gäller och Folkhälsomyndighetens allmänna råd, säger Björn Eriksson, Riksidrottsförbundets ordförande, på RF:s hemsida.

Punkter som gäller från 1 juli

  • För inomhusarrangemang tillåts 50 deltagare.
  • Om deltagarna anvisas en sittplats kan upp till 300 deltagare tillåtas.
  • För arrangemang utomhus får maximalt 600 deltagare tillåtas om deltagarna inte anvisas en sittplats, respektive upp till 3 000 personer med anvisad sittplats.
  • Har arrangemanget sektioner med möjlighet att deltagare från olika sektioner inte kommer i kontakt med varandra och kan hålla smittsäkert avstånd gäller deltagartaket för varje sektion.
  • För motionslopp och liknande tävlingar gäller 900 deltagare i start- och målområde.

Vid idrottstävlingar på en tydligt avgränsad arena räknas enbart åskådarna in i begreppet deltagare. För idrottstävlingar som genomförs utanför en tydligt avgränsad arena räknas utövarna men inte åskådare (och övriga deltagare utanför start-, tävlings- och målområdet) som deltagare, förutsatt att de inte samlas på en läktare eller motsvarande.
Källa: Svenska Ridsportförbundet

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden