Sportnytt
25 augusti 2021 16:17
Ridsportplus

Biljettsläpp till vinterns hästfest: ”Vi satsar på full show”

HästfestMed dagens restriktioner hade Sweden International Horse Show inte kunnat genomföras. Arrangören ser dock ljuset i tunneln och bjuder in till full show den första advent. Ridsport har pratat med event director Christin Ericsson om onsdagens biljettsläpp.

Biljettsläpp till vinterns hästfest: ”Vi satsar på full show”
Malin Baryard Johnsson är ridande sportchef på SIHS. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Sweden International Horse Show försökte in i det längsta, evenemanget flyttades till och med fram tre månader, men till slut fick man slänga in coronahandduken i fjol. Med onsdagens biljettsläpp lever förhoppningarna om en fullödig hästfest på Friends den första advent. Den 25-28 november smäller det.

– Vi släpper inte riktigt alla platser ännu och vi kommer ha möjlighet att placera grupper med platser emellan – men vi planerar för ”business as usual”. Såklart följer vi utvecklingen och vad som gäller, men just nu planerar vi för fullt program och full show, berättar event director Christin Ericsson.

Hade ni kunnat genomföra SIHS idag?
– Med de restriktioner som ligger just nu hade vi inte kunnat genomföra det, det är väldigt begränsat för inomhusarenor. Men vi räknar med, hoppas och tror på att det öppnar upp mer innan november. Fördelen är att Friends är så pass stort, och vi kan göra så det inte blir så mycket trängsel vid insläpp och utsläpp.

Cirka 5 000 har kvar sina biljetter från i fjol och i dagsläget släpps totalt cirka 70 procent av platserna. Detta för att det ska finnas utrymme för anpassningar med hänsyn till vad som gäller när det börjar närma sig tävlingsstart. I normala fall välkomnar SIHS dryga 80 000 besökare.

Planen är också att erbjuda en mässa som är ”som vanligt”.
– Det finns ett enormt intresse från utställare. Behovet av att komma ut och möta kunder är otroligt stort. Nu krävs det bara att det klarnar upp kring restriktionerna, men vi satsar på att köra mässa fullt ut.

Vilka signaler får ni om lättnader i restriktionerna?
– Vi får inte mycket mer än vad som går ut från Folkhälsomyndigheten – senast handlade det om vaccinationsgraden. Kan vi bara få upp den tillräckligt mycket, så kan man öppna upp även om det finns en smitta. Allt bygger just nu på vaccinationsgraden, säger Christin Ericsson.

Under fem dagar vankas det alltså toppsport i fem grenar samt shownummer och mässa. Guld-hjältinnan från Tokyo är exalterad:
– Äntligen ska vi få möta den svenska publiken igen, det har vi längtat efter länge nu. Stämningen i Friends Arena under Sweden International Horse Show är något alldeles unikt. Vi kommer ha ett starkt startfält på plats – så väl de bästa svenska som internationella ryttarna längtar efter vår fantastiska publik och ser fram emot att komma hit, säger Malin Baryard Johnsson, sportchef för Sweden International Horse Show i ett pressmeddelande.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden