Sportnytt
22 juni 2021 11:20
Ridsportplus

Falsterbo väntar på besked – redo att släppa fler biljetter

HoppfulltI regeringens förslag får upp till 3 000 personer sitta i publiken på idrottsevenemang utomhus från den 1 juli - något som skulle innebära att Falsterbo Horse Show får ta in fler än de 500 besökare som nu fått köpa biljetter varje dag. Än har man inte fått klartecken på att det verkligen blir så, men arrangören är redo att öppna upp biljettförsäljningen igen.

Falsterbo väntar på besked – redo att släppa fler biljetter
Så här fullt lär det inte bli på läktarna under årets Falsterbo Horse Show, men nu hoppas arrangören på att kunna släppa fler biljetter. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

I Falsterbo pågår planeringen för Falsterbo Horse Show Sport Edition för fullt, även om inget är som vanligt ett år som detta. När man släppte biljetterna till årets lightversion sålde de slut på ett kick. Men nu avvaktar man vad regeringens senaste förslag, om att tillåta upp till 3 000 besökare på utomhusarrangemang med anvisade sittplatser, innebär för hästfesten i Skåne.

– Tidigare har man fått veta vad som gäller cirka två veckor innan de nya restriktionerna träder i kraft, men så verkar det inte bli nu, konstaterar Elisabeth von Schrowe, Event Director för Falsterbo Horse Show.

– Ska de här restriktionerna om avstånd på läktarna finnas kvar måste det vara en jättearena för att kunna ta in 3000, eller 6000 som det även talats om nu, besökare. Just nu ska det var en meter åt alla håll mellan sällskapen. Så det är inte helt lätt, vi har absolut inte stängt dörren – men det blir ju på håret med tiden. Vi hade hoppats på att beslutet skulle komma nu, men det blir antagligen först nästa vecka och då är det ju 1 juli, säger hon.

Avvaktar besked

Har ni någon uppfattning om hur många ni skulle kunna ta in på läktarna i Falsterbo, utifrån restriktionerna med avstånd?
– Vi har räknat på flera olika scenarier under hela året, men inte just det här – vi väntar och ser vad beskedet blir, sedan kan vi rätt snabbt räkna ut hur många fler biljetter vi kan sälja, tillsammans med vår biljettleverantör.

Någon oro för att inte hinna sälja ytterligare biljetter, bara några dagar före tävlingarna startar den 10 juli, finns inte.
– De 500 biljetterna vi släppte per dag försvann snabbt, så det lär de väl göra i nästa skede också. När det väl kommer ett besked kommer vi att agera snabbt, lovar Elisabeth von Schrowe.

Falsterbo Horse Show

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden