Dressyr
22 januari 2018 20:30

Quarton fortsätter vinna

BT-vinnareSvenskfödda Quarton går från klarhet till klarhet. Den numera 9-åriga SWB-valacken gick i helgen sin första Intermédiare II, och tog med danska Anna Kasprzak hem en finfin seger på över 74 procent.

Quarton fortsätter vinna
Quarton går tillsammans med Anna Kasprzak från klarhet till klarhet. Nu har han debuterat Intermédiare II med seger (arkivbild). Foto: Kim C Lundin

Breeders Trophy-vinnaren och unghäst-VM-finalisten Quarton (SWB val f-09 e Quarterback-Don Schufro, uppf Per-Arne Persson) fortsätter sin framgångssaga i rätt riktning.

Tillsammans med danska ägaren och OS-ryttaren Anna Kasprzak debuterade han i fredags i Intermédiare II vid nationella tävlingar i Esbjerg, Danmark. Resultatet i debuten blev hela 74,824 procent och en finfin seger för ekipaget.
”Han blev lite osäker i båda piafferna, men jag är så lycklig och stolt över honom”, skriver Anna Kasprzak om Quarton på sociala medier, och lägger till hashtaggen ”soongrandprix” – snart Grand Prix. Snart blir det dock en liten paus i tävlandet för Anna Kasprzak och Quarton – Anna är gravid och ska ha barn i slutet av april.

Ekipaget red även en Svær Intermédiare I under lördagen där de fick ihop 73,770 procent och tog hem meetingets andra seger.

Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden