Dressyr
13 november 2017 09:26

Quarton trippelsegrade i Danmark

SWB-framgångarFramgångarna för BT-vinnaren Quarton fortsätter. I helgen tog han storslam vid Blue Hors Dressurfestival med tre raka segrar tillsammans med nya ägaren Anna Kasprzak.

Quarton trippelsegrade i Danmark
Anna Kasprzak och Quarton dubbelsegrade i Aachen - nu blev det trippelseger vid Blue Hors Dressurfestival (arkivbild). Foto: Kim C Lundin

Det var i våras som Breeders Trophy-vinnaren och unghäst-VM-finalisten Quarton (SWB val f-09 e Quarterback-Don Schufro, uppf Per-Arne Persson) såldes till danska OS-ryttaren Anna Kasprzak. Det nya ekipaget har sedan dess haft fina framgångar med bland annat dubbla segrar i Aachen.

Denna helg startade de vid de nationella dressyrtävlingarna Blue Hors Dressurfestival i Danmark och där blev det tre raka segrar av tre möjliga för Anna Kasprzak och Quarton. I Prix St. George med 31 startande blev det seger med 76,448 procent, i Intermédiaire I med 15 startande var segerprocenten 76,579 och i Intermédiare I Kür med 14 startande var segerprocenten 78,333.

Med de tre segrarna tog Kasprzak och Quarton även hem totalsegern i Bundgaard Byg Cup med 10 000 danska kronor i första pris.

En intressant notering är för övrigt att i samtliga ovanstående klasser tog en annan Quarterback-son samtliga andraplatser: Gørklintgårds Quarter Boy riden av Nanna Skodborg Merrald.

Anna Kasprzak startade även med 9-årige Rock Star 13 i tre klasser och tog hem segern i alla dessa tre klasser också – bland annat Grand Prix-klassen och Grand Prix Kür.
”Jag är mållös”, skriver Anna Kasprzak på sociala medier efter den vinstrika helgen.
”Jag har haft tre superritter med både Rocky och Quarton och jag är riktigt stolt och lycklig över att ha hästar som dem”.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-