Sverige
22 juli 2021 09:35

Rättegången inleds mot elitryttaren

ÅtaladI dag startar rättegången mot den elitryttare och tränare som åtalats för våldtäkt och våldtäkt mot barn. Enligt åklagaren har elitryttaren utnyttjat att de unga tjejerna befunnit sig i en särskilt utsatt situation.

Rättegången inleds mot elitryttaren
Mannen står åtalad för våldtäkt samt våldtäkt mot barn. Foto: iStock

Mannen är åtalad för ett fall av våldtäkt som enligt åtalet  har skett 2014, och två fall av våldtäkt mot barn som ska ha skett 2008.

SVT Västmanland har läst polisens förundersökning, och i den vittnar flera om att de sett ryttaren som en idol eller guru, att de blivit manipulerade och varit lindade runt hans finger.

Möjligheten att arbeta för honom och bland annat löften om bra tävlingshästar har enligt åklagaren gjort att tjejerna haft en beroendeställning till honom som han sedan utnyttjat, enligt SVT Västmanland.

Enligt åklagaren har elitryttaren utnyttjat att de unga tjejerna befunnit sig i en särskilt utsatt situation.

Den misstänkta mannen nekar till brott och i förhör beskriver han anklagelserna som ”en synkroniserad attack” mot honom. Enligt honom ska de sexuella handlingarna inte skett under något tvång, och han menar vidare att flickan inte var under 15 år.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden