Sverige
22 februari 2016 13:50

Ridklubb nekas extra bidrag

ńlmhult Linnébygdens ridklubb är i ekonomisk knipa, och har därför bett kommunen att höja anläggningsbidraget med 300 000 kronor. Men kommunen säger nej.

Ridklubben lämnade in en skrivelse till kultur- och fritidsnämnden, där de ansökte om höjt anläggningsbidrag. Om bidraget höjdes med 300 000 kronor skulle klubben komma upp i samma nivå bidragsmässigt som de mest supportade föreningarna i kommunen, skriver Smålänningen. Men ridklubben fick avslag.
– Detta skulle innebära att vi hade betalat ut totalt 500 000 kronor till ridklubben. Vi har inte den ekonomiska möjligheten att göra detta. Ridklubben har säkerligen ett kärvt ekonomiskt läge som många andra föreningar, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Anton Härder till tidningen.

Enligt klubbens ordförande Ulf Almblad har man ett likviditetsdilemma.
– Vi är i en situation där verksamheten sakta men säkert utvecklas i negativ riktning efter en tidigare positiv trend.
2014 hade klubben kommit upp i drygt 230 ridande medlemmar, men när 2015 summerades var man nere på 211. Och när vårterminen startade hade antalet sjunkit till 188 personer.

Bland de som rider på Älmhult Linnébygdens ridklubb hör en stor andel till grupper som inte berättigar till ekonomiskt stöd.
– Förklaringen är dels satsningen på ridning för unga nybörjare 4-6 år och dels satsningen på att behålla ryttarna upp genom åren, det vill säga ryttare som är äldre än 25 år, säger Ulf Almblad.
Budgeten för 2016 ger heller inget ljus i mörkret för ridklubben, då den pekar mot ett underskott på 300 000 kronor.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden