Sverige
12 december 2013 11:48

Ridklubb vill bli av med lån

Ridklubben Rimbo Ryttare, RKRR, vill inte ha kvar sina delar av sina lån. Klubben vill i stället att kommunen övertar eller löser in nästan 2 miljoner kronor av föreningens lån.

Det är Norrtelje Tidning som berättar om Ryttarklubben Rimbo Ryttare. När klubbens anläggning i Rimbo byggdes fick klubben ett bidrag från Norrtälje kommun på 4,5 miljoner kronor. Dessutom gick kommunen i borgen för ett lån på 6 miljoner kronor och föreningen fick drygt 4 miljoner kronor från andra håll, bland annat Allmänna arvsfonden. 

Men kostnaderna för bygget drog i väg, bland annat på grund av nya direktiv från Jordbruksverket. Totalt innebär detta att klubben har ungefär 2 miljoner kronor mer i lån än vad som beräknades då verksamheten planerades 2009. Nu har klubben skrivit ett brev till kommunstyrelsen och ber kommunen lösa alternativt ta över lån på knappt 2 miljoner kronor. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden