Nyheter
22 april 2020 08:52

Ridklubbar får spelpengar i förskott

PengatillskottNormalt delas pengarna från initiativet Gräsroten ut i november, men på grund av coronapandemin har Svenska Spel nu valt att göra en förskottsutbetalning. Totalt får 98 ridklubbar pengar och mest får Örestads Ryttaresällskap följt av Haparanda Ryttare.

Ridklubbar får spelpengar i förskott
Örestads RS har många supporters vilket har resulterat i pengar från Gräsroten flera år i rad, här 2017. Foto: Bildbyrån

Svenska Spel har via initiativet Gräsroten delat ut närmare 400 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige de senaste sju åren. I vanliga fall delas pengarna ut i november, men nu har Svenska Spel valt att göra en förskottsutbetalning för att hjälpa landets idrottsföreningar som kämpar i coronapandemin. Totalt får 98 ridklubbar i landet dela på 218 417 kronor. Örestads Ryttaresällskap är liksom förra året den förening som får mest pengar, 46 846 kronor, följt av Haparanda Ryttare som får 10 070 kronor.

– Vi vet att många föreningar redan i normala fall vrider och vänder på varje krona, och under denna samhällskris blir den ekonomiska situationen ännu tuffare för idrottssverige, säger Patrik Hofbauer, vd på Svenska Spel i ett pressmeddelande.
– Detta löser så klart inte alla problem, men vi hoppas att förskottsutbetalningen hjälper en bit på vägen.

Förskottsutbetalningen kommer att avräknas från ordinarie utbetalning i höst. Gräsroten, som är en del av Svenska Spel, innebär att spelare kan välja att gynna en till tre utvalda föreningar i samband med att de spelar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden