Sverige
30 januari 16:05

Ridskola får skyddsglas efter skadegörelse

TrygghetHageby Ridklubb i Norrköping har haft flera fall av skadegörelse de senaste åren, med anlagd stallbrand och andra incidenter. Nu får klubben skyddsglas monterade av kommunen, som ett steg i att försöka förbättra säkerheten runt ridskolan.

Ridskola får skyddsglas efter skadegörelse
Hageby Ridklubb har haft flera allvarliga incidenter de senaste åren. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: iStock

I januari 2019 började det brinna i en del av stallet på Hageby Ridklubb, en brand som visade sig vara anlagd. Sommaren 2020 sköts en av ridskolans hästar i hagen och fick avlivas. Den östgötska klubben har sedan utsatts för flera fall av skadegörelse, senast under nyårshelgen då någon kastade sten och krossade fönster i stallet. Inga hästar ska ha kommit till fysisk skada.

– Skadegörelsen kommer i vågor. Under senhösten – för ett par månader sedan – har både intilliggande byggnader, dörrar, fönster och maskiner vandaliserats på kvällar och nätter. Mestadels handlar det om sönderslagna fönsterrutor, sa ridskolechefen Lotta Johnsson till Norrköpings Tidningar i samband med nyårsincidenten.

Nu agerar kommunen, som äger anläggningen, och sätter in skyddsglas.
– Innan vi hade några incidenter vid stallet så diskuterade vi att sätta in okrossbara fönster i byggnaderna. Nu känns det aktuellt. Jag vill skydda hästarna, säger Lotta Johnsson i en ny intervju med Norrköpings Tidningar.

Mia Andersson, handläggare på kultur, event och fritid inom kommunen, säger till tidningen att ”det är tråkigt att föreningen har varit så utsatt”.
– Jag har full förståelse för den otrygghet de känner och vi har en kontakt kring det. Arbetet med monteringen av skyddsglas har börjat.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden