Sverige
12 april 2018 07:55

Ridskolan söker sina brandsläckande hjältar

EfterlysningTack vare ett snabbt ingripande av förbipasserande släcktes en brand på en ridskola i Norrköping i helgen. Nu söker ridskolan sina okända hjältar för att kunna tacka dem.

Ridskolan söker sina brandsläckande hjältar
Det tog en stund för räddningstjänsten att få kontroll på stallbranden. Bilden är från ett annat sammanhang. ArkivFoto: Fermate/Istock

Ridsport rapporterade i helgen om det rådiga och snabba ingripandet som stoppade branden på Norrköpingsortens Ryttarförening. Det var två hösilagebalar som brann kraftigt, och hade inte branden släckts kunde det gått riktigt illa för ridskolans 20-tal hästar då balarna stod precis vid stallet. Enligt uppgift ska de förbipasserande personerna sprungit med egna brandsläckare genom hagen och därmed förhindrat en potentiellt mycket värre fortsättning på händelsen.
”Hade inte de här två personerna släckt, då hade vi inte haft några hästar i livet idag”, säger ridskolans ordförande Malin Knutsson till Norrköping News.

Malin Knutsson ser de okända släckarna som hjältar och hon vill gärna tacka dem för sin insats. Problemet är att ingen vet vilka de är.
”Jag har kollat med både räddningstjänst och polis och de vet inte heller men det vore så kul att få tacka dem personligen”, säger Malin Knutsson till Norrköping News.

Vill brandsläckarna ge sig till känna eller om någon vet vilka de är kan man tipsa Norrköping News så förmedlar de kontakten med ridskolan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden