Krönika
21 januari 2021 15:00

Ridsport 2021 – mycket att se fram emot

LedareNytt år och tidningen Ridsport går in med många spännande nyheter. Ridsports redaktionschef berättar om de nya spännande gästkrönikörerna, de nya tränarna som kommer dela med sig av sina träningstips och den nya vloggen "Res med Ridsport". Och missa för allt i världen inte den nya serien Ryttarpapporna - först ut är den kanske mest kända ryttarpappan av alla i svensk ridsport.

Ridsport 2021 – mycket att se fram emot
Lena Sellman, redaktionschef på Tidningen Ridsport. Foto: Elliot Sellman

Åh, vad mycket intressant vi har att bjuda dig på under det här alldeles nya året. Vi har en hel rad nya spännande gästkrönikörer att presentera. Du kommer att få läsa vad hoppryttaren Sofia Farman Zetterman, domaren och tränaren Jan-Ove Olsson, etologen och forskaren Sofie Viksten Engfors, Tysklandsbaserade dressyrryttaren Jessica Lynn Thomas och Hollandsbaserade hoppryttaren Erika Lickhammer-van Helmond tycker om tingens ordning.

Och så har vi kvar uppfödaren Anna Ozén, som i årets första nummer av Ridsport ser möjligheter för försäkringsbolag att sänka premierna för oss hästägare(!) och veterinär Axel Wallman på Mälaren Hästklinik.

Ni läste väl serien Ridsportens mammor som vi hade under 2020? Den porträtterade mammorna som står bakom framgångsrika ryttare, skriven av vår redaktör
Susanne Högdahl, som verkligen lyckades komma mammorna in på livet.

Well, Susanne fortsätter i år, denna gång med ryttarpapporna! Missa inte första pappan ut i nästa nummer, kanske den mest kända ryttarpappan i svensk ridsport: Pelle Baryard.

Missa inte första pappan ut i nästa nummer, kanske den mest kända ryttarpappan i svensk ridsport: Pelle Baryard.

Vi har så klart flera nya serier på gång, i ridsport nummer 1/2021 börjar vi med hästproblem, vardagsproblem med din häst som kan ställa till det rätt så mycket om du inte kommer tillrätta med dem.

I våra träningstips, med början av nummer 2/2021, fokuserar vi på övningar på medelsvår nivå med Lina Dolk i dressyr och Lotta Björe i hoppning. Andra halvan av året tittar vi på nyttiga övningar för dig som nått svårklassnivå. Och så kommer vi att gå igenom hästens svaga punkter, vad de beror på och hur du hjälper hästen att hålla.

Det finns mycket att se fram emot 2021!

Här på webben kommer en ny spännande rörlig serie som du kan läsa mer om längre fram. Och du har väl inte missat våra gästvloggare i utlandet under rubriken Res med Ridsport? Som du ser, det finns mycket att se fram emot 2021!

#vilyftervarandra
Jag hyllar min bonusdotter Tindra som troget följer med och sitter med i ridhuset om något skulle hända när jag rider min unghäst. Eller…ja, från i år inte unghäst längre.

Detta är en krönika – en personligt skriven text. Åsikterna är skribentens egna. Krönikan publicerades första gången i Ridsport nummer 1/2021.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden