Sport
14 oktober 10:23

Ridsportens alla grenar kvar på OS-programmet 2028

Los Angeles 2028Nu kan alla som vill ha ridsportens tre OS-grenar kvar i den olympiska familjen andas ut. I allafall fram till 2028.

Ridsportens alla grenar kvar på OS-programmet 2028
Nu är det bekräftat att ridsport blir en del av OS även i Los Angeles. Foto: FEI/Christophe Tanière

Det är Internationella Olympiska Kommittén, IOK, som berättar i ett pressmeddelande att de ridsportgrenar som rids på OS i Paris 2024 också kommer att finnas på OS-programmet i Los Angeles, USA, 2028.

Det var sedan tidigare bekräftat att någon form av ridsport skulle få plats, men inte exakt hur detta skulle se ut. Det har framförallt förekommit diskussioner om fälttävlans vara eller inte-vara i den olympiska familjen.

”Ridsport har varit en del av de olympiska spelen sedan 1912, och med ett så starkt arv och entusiasm för sporten i USA, ser vi fram emot att kunna leverera framgångsrika och spännande spel som fokuserar på framtiden och de värderingar som gör ridsporten unik i sportlandskapet,” säger Internationella Ridsportförbundets ordförande Ingmar De Vos i ett pressmeddelande.

Det är nu också bestämt att hinderlöpning för idrottarna ersätter hästhoppningen som delmoment i modern femkamp efter en skandal under OS i Tokyo.

Fem nya grenar tillkommer i OS-programmet, bland annat baseboll och squash.

Sedan tidigare är det klart att ridsport blir kvar i Paralympics 2028.

OS i Los Angeles går 14-30 juli 2028. Paralympics går 15-27 augusti.

Hela pressmeddelandet från IOK.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden