Sport
25 augusti 2023 14:58

De vill arrangera VM 2026

MästerskapFem starka och erfarna arrangörer har anmält sitt intresse för att arrangera VM 2026. Men det är bara en av dem som vill ordna ett samlat mästerskap.

De vill arrangera VM 2026
Tyska Aachen vill arrangera VM i flera grenar 2026. På bilden Storbritanniens Scott Brash vid året tävlingar. Foto: Anna Nyberg

Det är Internationella Ridsportförbundet, FEI, som i ett pressmeddelande berättar om vilka som har anmält sitt intresse för att arrangera VM om tre år.

Mellan 1990 och 2018 arrangerades ett samlat VM, World Equestrian Games, för hoppning, dressyr, paradressyr, fälttävlan, körning och voltige. 2018 fanns även reining med på programmet, även distans har funnits på programmet vissa år.

Inför 2022 var det ingen arrangör som ville ta på sig att ordna ett sådant jättearrangemang som WEG har blivit. FEI har därför öppnat upp för flexibilitet och 2022 blev det ett delat världsmästerskap med bland annat hoppning, dressyr och paradressyr i Danmark och fälttävlan i Italien.

När det gäller 2026 har dock tyska Aachen meddelat FEI att de vill arrangera ett VM i hoppning, dressyr, paradressyr, fälttävlan, körning och voltige – något som de i princip redan gör varje sommar på sina stortävlingar.

Övriga fyra kandidater har lagt in önskemål om en gren vardera.

FEI beslutar var VM i de olika grenarna ska ridas på sitt möte i Mexiko den 18 november.

Kandidaterna till VM 2026

  • Aachen, Tyskland: Hoppning, dressyr, paradressyr, fälttävlan, körning och voltige.
  • Boekelo, Nederländerna: Fälttävlan.
  • Burghley, Storbritannien: Fälttävlan. 
  • Al Ula, Saudiaraboen: Distansritt.
  • Samorin, Slovakien: Distansritt.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden