Sportnytt
29 november 2017 20:34

Här är årets vinnare på Ryttargalan

Alla vinnareVem tog hem de prestigefyllda priserna? Här hittar du årets vinnare på Ryttargalan.

Här är årets vinnare på Ryttargalan
Festligt värre på Grand. Foto: Roland Thunholm

23.00 Priserna är utdelade, men natten är ung. Martin Stenmark drog igång och nog lär musiken ljuda på Grand några timmar till…

Martinrt

Dansrt

Galaväggrt

RYTTARGALANS VINNARE 2017:

Åretsbragdrt
Härligt med segergester. Foto: Roland Thunholm

22.15 Vinnare av Årets bragd: Peder Fredricson
Motivering: ”Silverhjälten från OS gick ”All In” igen, svarade upp mot skyhöga förväntningar och bärgade EM-guld inför en andlös hemmapublik! Ett makalöst triumftåg och en bragd som tänder drömmar för en hel ridsportnation! Peder Fredricson är den tredje ryttaren i EM-historien som kopplat greppet om mästerskapsledningen från start till mål.”

22.10 Vinnare av Årets prestation: Hopplandslaget
Motivering: ”För att utifrån en favoritposition hålla för trycket och efter en hisnande EM-resa i stenhård konkurrens rida hem ett EM-silver inför hemmapubliken. En nagelbitare i tre akter och ännu en stor svensk lagframgång i hoppning.

Åretsprestrt
EM-silverlaget visade sina kunskaper i annat än hoppning. Foto: Roland Thunholm

22.02: Vinnare av Årets Eldsjäl: Frida Winnerstig
Motivering: ”Tack vare Frida Winnerstigs brinnande engagemang, organisationsförmåga och kärlek till ridsporten har Flens Ridklubb gått från nedläggningshotat till en blomstrande verksamhet. Hon är en ridskoleförälder utöver det vanliga och en sann eldsjäl som ser till att andra varje vecka får uppleva lyckan av att umgås och utvecklas med hästar. Med ordförande Frida vid rodret händer det kort sagt saker, och hennes positiva energi smittar av sig hela klubben.”

Åretselsjälrt
En fin resecheck blev belöningen för Årets eldsjäl. Foto: Roland Thunholm

21.45 Vinnare av Årets ridskola: Sollentuna RK
Motivering: ”Sollentuna RK är en ideell förening och en professionell arbetsgivare vars systematiska satsning på personal och arbetsmiljö smittar av sig på hela verksamheten. Med gediget säkerhetstänk och hästhållning av bästa märke, har Sollentuna skapat ett hållbart koncept som erbjuder ridsport för alla – hela livet. ’Vi kan tillsammans’ är andan som präglar klubben, som bygger på en positiv atmosfär och är drivkraften bakom bland annat en ny anläggning.”

Åretsriskolart
Årets ridskola får 40 000 kronor i ett utbildningsstipendium. Foto: Roland Thunholm

21.40 Vinnare av Årets hästskötare: Madelene Isaksson
Motivering: ”Hon är Douglas Lindelöws trygghet och topphästarnas bästa kompis som inte bangar för att köra genom hela Europa med en buss lastad med fyrbenta världsstjärnor. Madelen Isaksson är dessutom en kul typ. En omtänksam kamrat som alltid sprider glädje, var än hon kommer i världen. Tillsammans med Douglas hästar Casello och Zacramento har hon bland annat två EM i ryggen och var förstås en viktig del i hoppningens lagsilver i somras.”

Åretshästskötarert
Årets hästskötare glittrade i kapp med sitt pris och fick en check på 20 000 kronor. Foto: Roland Thunholm

21.33 Vinnare av Årets häst: H&M All In
Valack, f 2006, e. Kashmir van Schuttershof u. Fortune ue. Andiamo Uppfödare: Dee Heer bas Huybregts Ägare: Stuteri Arch Ryttare: Peder Fredricson
”För några år sedan kom en mindre vacker, brun häst till stallet och förändrade min karriär för alltid. Jag är väldigt tacksam för det” säger Peder. Vad Allan själv hade gjort om han hade varit på Grand för att ta emot priset? ”Vänt och sprungit härifrån om jag känner honom rätt” säger ryttaren med en blinkning till All Ins känsliga sida.

Motivering ”Beväpnad med vingar fortsätter ”Allan” att flyga på hög höjd och in i svenska folkets hjärtan. En häst med exceptionella kvaliteter som i kombination med Peder Fredricson skapar magi och gräver guld. I EM höll H&M All In ledningen från start till mål. Så ska ett guld tas!”

Åretshastrt
Ryttaren till Årets häst. Foto: Roland Thunholm

21.10 Vinnare av Patrik Kittels pris Årets kämpe: Felicia Grimmenhag
”När jag såg henne första gången var jag så enormt imponerad” säger Patrik Kittel och förklarar hur han utan att tveka blev delägare i Felicias mästerskapshäst Tarot E. Till publikens applåder meddelade Felicia, som kom femma på EM, att hon definitivt ska fortsätta att köra järnet.

Åretskämpert
Felicia Grimmenhag med prisutdelarna Patrik Kittel och Carolina Gynning. Foto: Roland Thunholm

21.07 Vinnare av Årets uppfödare: Leif Nilsson
Motivering: ”Leif Nilsson har receptet på hopphästar i världsklass! Familjeformeln har bland annat resulterat i en av världens bästa hopphästar; stoet Ohlala (f -04 e. Orlando u. Carrera ue. Cardento Ägare: The Ohlala Group), den just nu högst rankade svenskfödda hopphästen i världen. Med Lauren Hough har Ohlala tagit plats i världstoppen och i det amerikanska hopplaget. Leif Nilsson har själv en lång hoppkarriär i ryggen och Ohlala kommer ur en stolinje som går tillbaka till Leifs framgångsrika tävlingshäst Miss Larette.

Henrikankarcronart
Förbundskaptenen tog emot priset åt Leif Nilsson. Foto: Roland Thunholm

21.00 Årets ryttare/Kusk – de toppar årets rankningslistor.

Åretsryttarert
Guldkvintetten från de olika grenarna: Distansens Sara Henriksson, körningens Karin Söderqvist, fälttävlans Louise Svensson Jähde, dressyrens Patrik Kittel och hoppningens Henrik von Eckermann. Foto: Roland Thunholm

20.05: Vinnare av Årets hederspris: Sven Holmberg
På scen frågade konferencier Gry Forsell vad som driver den välförtjänta vinnaren. ”Ridsport är så himla kul” svarade Sven kort och gott till publikens jubel.

Svenholmberrt
Vinnare av Årets hederspris. Foto: Roland Thunholm

20.02 Vinnare av Årets komet: Cecilia Bergåkra. Läs mer i den här artikeln

Åretskometrt
Årets komet med ett Ridsport-rött segertäcke. Foto: Roland Thunholm

19.59 Vinnare av Årets ridlärare: Leif Hall
Motivering: ”I över 30 år har Leif arbetat hos Gävle RS och trots många exklusiva erbjudanden varit hemmaklubben trogen. Han är en mycket skicklig ryttare, A-banbyggare, A-tränare och framförallt ridlärare (SRL II) som alltid har klubben och medlemmarna i fokus. Leif utvecklar både unga ryttare och hästar mot eliten och ger professionell coachning åt ambitiösa hobbyryttare på egen häst eller på ridskolehäst. Han får alla att växa, både som ryttare och som människor. Han får hopprädda att övervinna hinder, väcker lusten hos ”hjälmfotingar” och lotsar dem med trygg hand vidare i ridsporten. Leif Hall är en sann förebild och ett levande bevis på hur viktig ridskolan och ridläraren är för att sprida gott horsemanship och god ridning.”

Åretsridläare
Årets ridlärare hyllades. Foto: Roland Thunholm

19.57 Vinnare av Morgondagens häst: Quartermain, dressyr
Hingst, född 2009, e. Quaterback u. World Lady ue. Wilawander xx Uppfödare: Anette Holst Ägare: Hannell Dressage Stables Ryttare: Marina Mattsson
Motivering:  ”Seger i alla starter hittills är en snygg resultatrad för stiliga Quaertermain som nu gör sig redo för Grand Prix. En kvalitetshäst som tillsammans med Marina Mattsson krossade konkurrenterna redan i första starten. Quartermain har lätt för allt, och framförallt för de svåra dressyrrörelserna. En häst för framtidens mästerskap!”

Morgdaneshästrt
Ryttare och ägare till Morgondagens häst. Foto: Roland Thunholm

19.55: Vinnare av Morgondagens stjärna: Johanna Lindberg, voltige
Motivering: ”Efter SM-guld på rekordpoäng fortsatte Johanna Lindberg sin lysande säsong med ett historisk JVM-brons och Sveriges första individuella mästerskapsmedalj i voltige hittills. En milstolpe och en seger för hela voltigesporten. Juniorguldet vid NM i Finland blev en fin final på ett fantastiskt år och Johannas fjärde NM-guld. Johanna Lindberg är kort och gott en voltigör i världsklass!”

Morgondagensstjärnart
Morgondagens stjärna fick pris av Bo Jenå. Foto: Roland Thunholm

19.55: Vinnare av Årets Ridskolehäst: Sickan från Österlens RK
Motivering: ”Sickan är en självklar favorit bland både barn och vuxna hos Österlens RK. Han älskar alla och sitt jobb.  Alltid med öronen framåt! Sickan kan det mesta och har tävlat både fälttävlan, dressyr och tagit medalj i voltige. Han är tryggheten själv och den som alltid tar täten. En klippa för elever med funktionsnedsättning och en kompis och kollega på ridskolan, så värd att hylla”

171130åretsridskhästrt
Sickan stannade hemma i stallet och skickade glada representanter för att ta emot priset. Foto: Roland Thunholm
Vinnarert
Årets medaljörer från de internationella mästerskapen hyllades. Foto: Roland Thunholm

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden