Blogg
12 juli 2014 05:50

Riktig sommarvecka, sol och värme

Förra helgen var jag och tävlade i Västervik. Både Lilly, Bob och Erik skulle åka. Lilly hade hoppat mer än vad vi hade planterat veckan innan så vi tog inte med henne till Västervik utan ungponnyn Bob och sedan hästen Erik fick följa med.

Pappa körde ner lastbilen och hästarna på torsdagskvällen och mamma kom efter med bil. Sen körde pappa hem igen för han var tvungen att jobba på fredagen.

På fredagsmorgonen när jag skulle gå upp hade jag så ont i ena ögat och kände mig konstig. Mamma gick upp till stallet och fixade med hästarna. Plötsligt började jag ”spy” och mådde jättedåligt. Det var inte långt kvar tills jag skulle rida Erik i 125 cm. Mamma fick förbereda honom och jag drack Resorb och åt en chokladboll till frukost innan jag försökte ta mig ut.

Men jag mådde lite bättre och när jag väl kom upp på Erik så blev det bättre. Det måste ha varit värmen, att jag inte druckit tillräckligt och fått som något migränliknande.

i 125 cm klassen som var en tidshoppning gick det bra med Erik. Vi nollade och blev 2a. Då fick jag min andra nolla i 120 och bytte klasser på lördag och söndag till 130 istället.

Sen var det dags för Bob. Han är 6 år och vi har tävlat två LB innan. Han tyckte det var jättekul att vara på sitt första meeting men det blev för jobbigt för honom att gå in och debutera LA på meeting i värmen som var. Han överhoppar sig fortfarande och vi blev uteslutna.

På kvällen kom pappa ner till oss och Hilda var hemma och hade hand om stallet i helgen.

På lördagen var det dags för min och Eriks första 130 cm. Det var en ackumulator hoppning. Erik var skitfin men blev lite het på hinder nummer 7 och rev det och även hinder 8 en trippelbarr. Däremot Jokerhindret som var ett vågplank på 130 och endast en rund vattenmatta under klarade vi. Det var en bra debut.
Bob hade vi bestämt att bara hoppa några hinder i LA och sedan gå ut så att han inte skulle bli för trött och tycka det var för jobbigt i värmen.
Han stannade i kombinationen och sen hoppade vi igenom den och ett hinder till innan vi gick ut från banan. Vi strök honom på söndagen och det fick räcka med att han fått komma ut och vara med på meeting.

På söndagen var det 130 cm igen med Erik. Det var en tidshoppning och jag testade att rida korta fina vägar. Vi fick två ner även in den här klassen men de som stod på sidan tyckte det såg bra ut. Jag tyckte att det kändes sådär. Det var lite svårt att få honom att ta förhållningar på banan. Han blev lite het och lite stark. Sen åkte vi hem och kom hem tidigt för en gångs skull.

På måndagen skulle jag träffa Tidningen Ridsports Ulrika Fåhreus för att göra en veterinär koll på Lilly. Pappa och jag åkte till Segersta som ligger utanför Enköping. När vi kom dit kändes inte Lilly okej och när John kollade henne sa han att det var en hovböld.
Det gick inte att göra någon ”vet check” utan jag pratade lite med Ulrika och sedan fick vi åka hem igen.

Hon hade början till hovböld innan vi skulle åka till Drammen och efter det satte hovslagaren på sulor men förra skoningen så tog han av dem igen.
Det är ju så varmt och torrt ute så hon var nog lite känslig. Nu är hon igång igen och det är skönt.

Idag (fredag) ska hela familjen åka ner till Dahnelius i Skåne ett par dagar. Det kanske blir Tivoli i Köpenhamn och Falsterbo.

//Hugo

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden