Blogg
29 april 2014 22:03

Utomhuspremiär i Drammen

I helgen var jag och Skuggan i Norge och tävlade årets första utomhustävling. Det var en internationell tävling med ponnyryttare från både Estland, Norge, Danmark, Finland och Sverige.

Vi åkte klockan sju på morgonen. När man ska tävla i Norge så måste man stanna i tullen och deklarera ponnyn. Det gjorde vi och sedan körde pappa vidare. Bara en kort bit därifrån blev vi stoppade av norska polisen. Pappa fick visa körkort och så fick han blåsa i en alkometer sen fick pappa åka igen.

Vi kom fram vid klockan två till tävlingsplatsen. Skuggan fick mat och jag packade upp alla saker. När Skuggan hade ätit upp så gick jag ut på en långpromenad med honom innan det var dags för veterinärbesiktning och sen kollade vi på hästtävlingarna som höll på.

På fredagsmorgonen joggade jag bara Skuggan lite eftersom klassen började klockan 9.00. Första kvalet var en 1,15-klass. Det var drygt 35 startande. Det var en tvåfasklass och Skuggan var jättefin och vi kom på en andra plats. Därefter kollade vi på tävlingarna och fixade med Skuggan. Han skulle ju ha mat och ut och gå under dagen.

På lördagsmorgonen var jag uppe och trimmade klockan sex. Då gick andra kvalet i 1,20 en tidshoppning och vi kom på tredje plats. På kvällen grillade vi tillsammans Cajsa Soberon, Kajsa Andrén och Olivia Weslien och lite föräldrar.

På söndagen gick jag upp och var ute på en långpromenad med Skuggan innan Grand Prix-klassen började. Den gick på 1,25-höjder. En lång sugande bana gjorde att Skuggan blev lite flack i slutet av banan eftersom jag inte riktigt fick ihop honom. Han hoppade inte ordentligt med ryggen utan rev två hinder i slutet. Det blev 8 fel och ingen placering i finalen men det var en riktigt bra runda ändå och jag är jättenöjd med första utomhustävlingen för  i år.

/HUGO

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden