Blogg
31 januari 2014 08:35

Mitt mål inför första tävlingen

Den 7-8 mars har jag min första riktiga tävling för i år men vi börjar med en programridning den 16 februari för att känna på inomhusstarten.

Jag ska börja med att starta MSV:B2 på programridningen och på den riktiga tävlingen. Jag och Dancing har startat programmet en gång förra året så jag har känt på det lite men är inte helt inriden i det med Dancing än.

Svårigheten med detta programmet är bytena och skritten tycker jag. Det gäller att man har en bra timing med hjälpen för att få till ett bra byte och det gäller att Dancing är uppmärksam på min hjälp. Detta kan vara en svårighet om han blir lite spänd och okoncentrerad när han kommer in i ridhuset. Skritten kan också vara svår att få till om de är spända. I MSV:B2 är det mycket skritt så de gäller att jag  rider varje skrittsteg noggrant utan att störa Dancing för mycket, för då är det lätt att det blir tackmissar.

Målet inför första starten är att sätta bytena så de är rena och följsamma, att skritten ska flyta på bra och att det ska bli en avslappnad och mjuk ritt i övrigt.

/Cornelia

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden