Blogg
5 februari 2014 13:51

Tävlingsplanering

Träning på Jumpclub! Åh, ja vart ska man börja... Jag och mamma åkte klockan åtta på fredagmorgonen med Skuggan och Märta. Märta var såld och skildes ifrån sitt föl för första gången, men det var inga problem för Märta utan hon gick på lastbilen direkt och vi åkte iväg.

När vi kom till Örebro så gick vindrutetorkarna väldigt sakta så vi tänkte att batteriet var dåligt så vi stängde av alla lampor i lastbilen och åkte vidare. Sen när vi kom till Hallstahammar så körde mamma om en långtradare för den skvätte på rutan och våra vindrutetorkare funka inte så bra. Precis när vi hade kört om lastbilen så ”dog bilen” och vi rullade precis ut på tvåfiligt och blev stående på E18 i snöovädret.

Mamma ringde polisens länskommunikationscentral och dom skickade en polisbil eftersom det var ”farligt” att stå där vi stod. Sedan ringde hon till Tina Svane och hon drog ut direkt för att hjälpa oss. Tina kom med hästtransport och ställde den cirka en mil därifrån på en mack. Vi boxerade lastbilen till en macken och lastade om hästarna där. Mamma hade ringt pappa som fick sticka från jobbet för att komma och hjälpa oss med den ”trasiga lastbilen”.

När vi lastat om så körde Tina hem till sig och vi lastade snabbt av Märta och åkte direkt till Jumpclub. Vi fick låna Tinas bil och transport så vi kunde åka till Jumpclub. Jag skulle rida klockan 13 och klockan var nästan det. Lotta och Sylve fick veta att vi var sena och svarade att det var lugnt, jag fick rida senare. När vi kom fram så packade vi upp allt och gjorde iordning grejorna.

Äntligen blev det lite lugnare och det blev dags att rida för Sylve. Det var ett jättebra pass och vi tränade på att rida med benen och vikthjälperna genom att hålla tyglarna i en hand och göra små volter. Det blev som ”lite större” piruetter runt ett hinder.

Det tog ett tag innan man fattade. Jag ville styra med handen men kom på att jag skulle lossa i handen, luta mig lite inåt och rida runt med benen. Därefter hoppade vi lite serier som vi byggde ihop till en bana. Vi hoppade inte alls högt utan det var mycket gymnastik för hästarna. På kvällen samlades alla i klubbhuset och den här gången bjöd Ivan på baconlindad fläskfilé.

På lördagen var det träning för Lotta. Vi värmde upp hästarna genom att vara på en volt i trav och galopp. Vi jobbade med att korta och länga galoppen och flyttade hästarna i sidled. Sen hoppade vi en ”evighetsbana”, vilket gjorde att hästarna höjde mjölksyrenivån och jobbade för att bli starkare. Sen så kollade jag och Lotta på alla tävlingar och gjorde en tävlingsplanering för Skuggan.

På kvällen var det bara jag, pappa, Ingrid Ravik och hennes mamma och Kajsa Björe som bodde kvar. Vi åkte och köpte kinamat eftersom Ivan inte var hemma och så spelade vi kort.

På söndagen gick vi upp och åt frukost, vi bar stolar för att fixa till innan Jumpclubs kickoff och årsmöte.
Efter det var det träning för Sylve igen.

Vi värmde upp själva och hoppade sedan fram på olika linjer. Sen avslutade vi med att hoppa en bana och jag ville hoppa lite högre och hoppade 130. Nästa helg är det uppsutten träff på Grevagården och då kommer jag inte att hoppa högt eftersom det är Baltic Cup helgen efter.

Innan vi körde hem var vi på Jumpclubträff där Lotta och Sylve pratade om året som varit och väldigt mycket om lag bland annat att det är viktigt att rida lag. Vi var inte kvar på kickoffen eftersom vi ville komma hem innan det blev för mörkt. Vi visste inte om lastbilen skulle funka hela vägen hem.

Det var tre riktigt bra dagar på Jumpclub.

/Hugo

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden