Hoppning
6 november 2022 11:29
Ridsportplus

Rolf-Göran Bengtsson siktar högt med nya förstahästen

Jönköping Horse ShowErmindo W lämnade Rolf-Göran Bengtssons stall tidigare i höst, och nu blir det 10-åriga Zuccero som får ta över rollen som förstahäst.
− En eller två säsonger till så är vi helt klara, säger Rolf-Göran, som hoppas på ännu ett OS.

Rolf-Göran Bengtsson siktar högt med nya förstahästen
Rolf-Göran Bengtsson med Mylord Marley. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Till tävlingarna på Elmia har Rolf-Göran Bengtsson med två hästar, Lyjanair, som gått en 1,35-klass och en 1,50, och är klar för söndagens Grand Prix, och så Mylord Marley.
  − Zuccero är kvar hemma. Han har tyvärr fått en infektion i pälsen, så det är lite ovisst med hans tävlingsschema de närmaste månaderna.

  Att Zuccero är redo för de stora utmaningarna visade han på Spruce Meadows i september, men den här helgen får de andra hästarna steppa upp.

  Skimmeln Mylord Marley (val e Mylord Carthago*HN – Clarimo, uppf Gerhard Huegenell, äg Bengtsson & Helgstrand) har debuterat 1,50 den här helgen och gjort fina resultat så här långt.
  − Men han blir lite imponerad när hindren blir större, och han överhoppade sig nästan. Han måste växa in i känslan av lite större hinder, och stärka sitt självförtroende utan att tycka att det blir för jobbigt.

  − Han kanske inte är en häst som kommer att gå Nations Cup eller stora mästerskap, men han är ”competitive”, han vill kämpa, har är kvick och ofta placerad.

  Rolf-göran Bengtsson-mylord Marley 5 221105 Rt
  Rolf-Göran Bengtsson med Mylord Marley fick 4 fel i lördagens ATG-final på Jönköping Horse Show. Foto: Roland Thunholm
  Rolf-göran Bengtsson-mylord Marley 3 221105 Rt
  Rolf-Göran Bengtsson med Mylord Marley på Jönköping Horse Show. Foto: Roland Thunholm

  8-årige Lyjanair en häst för de stora klasserna

  Även Lyjanair (HOLST, val, f-14 e Lyjanero – Coriano, uppf  Wendy Gerris Davis, äg Bengtsson & Helgstrand) har fått steppa upp denna helg, och har en startplats i Grand Prix på söndagseftermiddagen.
  − Han är 8 år och känns som en häst som kan hoppa de stora klasserna.

  Den som räknar två säsonger framåt i tiden, då Zuccero ska vara redo för de riktigt stora klasserna enligt plan, landar på år 2024.

  Är OS 2024 målet?

  − Jaa, och en häst som Zuccero är kapabel om kurvan fortsätter som i dag, säger Rolf-Göran Bengtsson som gärna gör ännu en come back på de riktigt stora arenorna.
  − Men jag skulle också behöva en eller två hästar tillsammans med Zuccero, så det hänger på om jag hittar några hästar, eller om någon kommer med hästar till mig.

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden