Dressyr
6 juni 2022 10:15

Ronja Kardos är svensk mästare

StrömsholmstävlingarnaRonja Kardos och Holly's Final höll i sin ledning i SM i dressyr för children. På måndagens förmiddag blev ekipaget svenska mästare.

Ronja Kardos med sitt SM-guld och mästartäcke. Foto: Roland Thunholm

Ronja Kardos och Holly’s Final (SWB val f 2014 e Floricello-Bernstein, uppf/äg Carita Axelsson), Willands Ryttarförening, vann såväl söndagens final som SM för children totalt när mästerskapet avgjordes på Strömsholm på måndagen.

Guldekipaget hölls som etta av finalens tio ekipage av alla domare och slutade på 77,602 procent. Detta räckte till seger totalt för ekipaget som ledde inför finalen.

Mantorpsryttarnas Juni Skobe Rosén/Darthula VH tog silver och Sällskapet Segersta Sportryttares Tilde Garmark/Atterupgaards Foxtrot tog hand om bronsmedaljen.

Senare under söndagen avgörs också SM för juniorer och unga ryttare. SM för seniorer vanns av Patrik Kittel tidigare under meetinget då även medaljerna för U25 fördelades.

Laura Laustsen vann JSM medan Hedda Thunberg tog YRSM-guld.