Dressyr
6 juni 2022 13:43
Ridsportplus

Guldjunioren: ”Så är det att ha en Ferrari”

SM i dressyrIngen kunde rå på Laura Laustsen när striden om SM-medaljerna avgjordes bland juniorerna.

Guldjunioren: ”Så är det att ha en Ferrari”
Bästa juniorernas i Sverige! Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

SM är en riktig cirkus med först prisutdelning i dagens kür, därefter medaljceremoni med nationalsång. Men årets vinnare i junior-SM, Laura Laustsen, skiner som en sol och låter inget rå på humöret, även om hästen Fairy Tale (WESTF val f-07 F eriedensritter – Rosenkavalier, uppf Dietmar Kötter äg Christinelund Dressage AB) får slippa ärevarvet.
– Det var mycket power i dag, men så är det att rida en Ferrari. Jag är jätteglad, alla är så duktiga här så jag hade inte förväntat mig ett guld, säger Laura Laustsen.
Hon uppskattar att rida med ryttare som också är lagkamrater,
– Visst blir det konkurrens men vi har så kul utanför banan.

Laura Laustsen-fairy Tale 1 220606 Rt
Laura Laustsen är på duktigt bra humör. Foto: Roland Thunholm

”Pudret rann”

För silvermedaljören Mary-Sophie Haid Bondergaard har det gått upp och ner under helgen med egenägda hästen Adora Nightingale (HANN sto f -10 e Ampere – Regazzoni, uppf Ity AB/Pernilla Ström, äg Mary-Sophie Haid-Bondergaard).
– Första dagen var fantastisk, men gårdagens ritt var sämre. I dag kändes det väldigt fint till musiken, jag gillar min lilla ”Doris”, säger Mary-Sophie Haid Bondergaard.
Procenten de tre dagarna var 72,374, 64,608 och 75,740. Alltså en seger i dagens kür, men det kunde inte rubba totalvinnaren.
Mamma Charlotte Haid-Bondergaard är betydligt mer nervös än sin dotter, åtminstone ser det så ut.
– Jag skulle filma men händerna bara skakade och tårarna rann, pudret rann och det sved i ögonen, säger Charlotte Haid-Bondergaard.

Jsm-medaljörer
Mary-Sophie Haid-Bondergaard, Laura Laustsen och Filippa Wallqvist. Foto: Roland Thunholm

Enhandsfattning

Bronsmedaljören Filippa Wallqvist tyckte sig ha en dålig kür med hästen Fairy (SWB sto f -07 e/ First Wish – Londonderry, uppf Marie Cesar äg Karin Wallqvist) – även om det inte syntes från läktaren. Ryttaren gjorde nämligen byten med enhandsfattning och skrattade när det innebar att en sväng blev lite tajt.
– Programmet kändes sådär, så jag trodde inte det här. Nu känns det jättebra, säger Filippa Wallqvist till Svenska Ridsportförbundet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden