Hästliv
24 mars 2014 14:04

Rosa hästskor till ponnyn?

I dag kan du få i princip allt du vill ha till din häst i valfri färg. Utom möjligen hästskorna. Hovslagaren Max Ņling har dock börjat sko hästar i rosa och guldiga hästskor.

Rosa hästskor till ponnyn?
En liten tjej i stallet tjatade på Max om rosa hästskor. Till slut fanns de där - på tjejens ponny.

Det började med att Ebba, en liten tjej i stallet, tjatade på Max om att hon ville ha rosa skor till sin ponny.
– Jag hade gått runt och tänkt på det nåt år och till slut färgade jag skorna med sprayfärg. Hennes mamma fick inte veta något förrän skorna satt på, säger Max med ett skratt.

Max använde förbättringsfärg, men färgen sitter bara på i ungefär en dag. Trots det blev intresset stort när han ”råkade” lägga ut en bild på skorna på sin facebook.

– Nån tyckte att jag hade alldeles för lite att göra, men jag tycker att om man har tråkigt på jobbet får man se till att göra något roligt! säger Max som nu fått en ökad kundkrets i sitt område på Färingsö utanför Stockholm.

Uppdatering:
Färgade aluminiumskor har sedan några år tillbaka funnits på marknaden, upplyser en läsare och hovslagare. Färgen håller då cirka 5-6 veckor och finns i cerise, rosa, blå, guld, röd, orange och lila.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden