Dressyr
14 juni 2019 13:05

Rose Mathisen visade klassen i Stockholm

InternationelltRose Mathisen och Zuidenwind 1187 tog täten i ärevarvet efter fredagens fyrstjärniga Grand Prix i Stockholms Stadion. " Jag älskar den här hästen," säger ryttaren om sin EM-hingst.

Rose Mathisen visade klassen i Stockholm
Rose Matihisen och Zuidenwind trivdes inne på Stockholms stadion. Foto: Jenny Schwieler Staaf

Rose Mathisen och Zuidenwind 1187 (KWPN hingst f 2004 e 00 Seven-Jazz, uppf H van Helvoirt) fick i hop 72,717 procent i GP-klassen efter ett avspänt program och såg med det till att det svenska nationalsången spelades inne i den olympiska stadion.

– Det är verkligen en riktig arenakänsla här, säger dressyrryttaren och ler med hela ansiktet.

– Jag är jättenöjd med klassen och att han var så avspänd därinne. Det var jättekul att rida. Jag älskar den här hästen, fortsätter hon om den godkände hingsten som hon var med tog lagbrons med på EM 2017.

Vädergudarna var snällare i Stockholm på fredagen än på torsdagen då dressyrryttarna fick rida på en bana som bitvis stod under vatten.

Det var nio ekipage i den fyrstjärniga GP-klassen. Spaniens Severo Jurado Lopez blev tvåa med Rialto Star på 71,109 procent och Danmarks Mai Tofte Olesen trea med Rustique.

Jenniferrigmor
Jennifer och Rigmor Svensson tillsammans med Sibelius efter GP-klassen. Foto: Annelie Frank

Nyblivna SM-bronsmedaljörerna Jennifer Svensson och hennes Sibelius(SWB hingst f 2007 e Rosevelt-Prestige VDL, uppf Rigmor och Johnny Svensson, äg Jennifer Svensson) är nya i de här sammanhangen.

Hingstens uppfödare – som även är mamma till ryttaren – stod på läktaren och följde ekipaget som bland annat visade fina piruetter och ökningar.
– Det är jättekul att vara här. Det gäller ju att ta en sådan här chans när den kommer för det är inte så ofta, säger Rigmor Svensson.

Jennifer Svensson är en unghästspecialist och godkände hingsten Sibelius är hennes första GP-häst.
– Nu ska de fortsätta tävla så får vi se vart det tar vägen, säger Rigmor Svensson.

Läs ett tidigare reportage om familjen Svensson och deras avel.

Dressyren i samband med Stockholm Horse Week fortsätter med bland annat Grand Prix kür i morgon, lördag.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden