Hoppning
30 september 2019 09:25

Rutinerat gäng till finalen i Barcelona

FavorittippadePå torsdag inleds säsongsavslutningen på Nations Cup-serien, med final i Spanien. Kapten Henrik Ankarcrona skickar en trupp med fem rutinerade ryttare, som alla ridit i Barcelona tidigare.

Rutinerat gäng till finalen i Barcelona
Fredrik Jönsson och Peder Fredricson ingår i den svenska truppen som rider final i Barcelona i helgen. Arkivbild: Roland Thunholm

Det blir tre fjärdedelar av EM-laget som åker till Barcelona, med Peder Fredricson, Henrik von Eckermann och Fredrik Jönsson i spetsen. De får sällskap av Stephanie Holmén och Evelina Tovek.
– Det är ryttare som alla har varit med och vunnit Nations Cup i år och har varit i en otroligt bra form. Dessutom har alla varit i Barcelona innan, så det är ett rutinerat gäng, säger Henrik Ankarcrona till Ridsportförbundet.

Siktet är inställt på en topplacering – efter en fantastisk Nations Cup-säsong får Sverige ses som en av de stora favoriterna.
– Vi vill alltid komma och prestera. Det är klart att vi siktar högst, men det är otroligt starka lag på plats. Det viktigaste är att hästarna hoppar bra. Bara att ta sig från torsdagen till söndagens final är väldigt tufft. Det är vår första målsättning, sen får vi sätta nya mål efter det, menar Ankarcrona.

18 nationer i världsfinalen

Genom olika regionala ligor under året har totalt 18 nationer kvalat in till finalen, Longines FEI Jumping Nations Cup Final, i Barcelona. Finalen avgörs under fyra dagar, där första omgången rids på torsdag den 3 oktober. De åtta bästa lagen går därefter vidare till söndagens finalomgång, där lagen börjar om på noll fel.

Resterande lag rider Challenge Cup, som kan liknas vid en B-final, under lördagen. Varje lag får ha fyra ryttare och förbundskaptenen har möjlighet att ändra lagets sammansättning efter torsdagens första omgång, skriver Ridsportförbundet.

Deltagande nationer:
Sverige
Schweiz
Italien
Irland
Frankrike
Belgien
Storbritannien
Nederländerna
Tyskland
Norge
Portugal
Spanien
Mexiko
USA
Brasilien
Colombia
Egypten
Japan

Arrangörens hemsida

FEI TV sänder live från alla omgångar plus individuella klasser.
Riders Live TV sänder de individuella klasserna under lördagen och söndagen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden