Världen
2 mars 2022 18:13

Ryska och belarusiska ryttare och hästar portas från FEI-tävlingar

FEI-stoppNyligen stod det klart att alla planerade internationella tävlingar i Ryssland och Belarus ställs in. Nu meddelar FEI att även ryska och belarusiska tävlingsekipage stängs av.

Ryska och belarusiska ryttare och hästar portas från FEI-tävlingar
FEI följer nu flera sporters exempel. Foto: Istock

Ryska och belarusiska ryttare och andra ridsportatleter, hästar och funktionärer förbjuds nu att delta i FEI-tävlingar. Det meddelade FEI under onsdagen. Tidigare i veckan beslutade FEI:s generalförsamling om att ställa in alla planerade internationella tävlingar i Ryssland och Belarus under året.

Ryska och belarusiska atleter, människor såväl som hästar, samt funktionärer stängs även av från tävlingsdeltagande under neutral flagg. Förbudet träder i kraft vid midnatt söndagen den 6 mars för att inte störa pågående tävlingar. Beslutet innebär även ett förbud mot ryska och belarusiska flaggor och spelandet av Rysslands respektive Belarus nationalsång i samband med FEI-tävlingar.

FEI:s generalförsamling fördömde även den ryska invasionen och stödet från Belarus.
– Det är beklagligt att FEI har tvingats vidta sådana extrema åtgärder, men vi behöver säkerställa FEI-tävlingarnas säkerhet, integritet och opartiskhet i den här svåra situationen, säger FEI:s ordförande Ingmar De Vos i ett pressmeddelande.

– Vi hoppas verkligen att det blir en fredlig lösning så snart som möjligt.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 89 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden