Världen
9 mars 2016 10:13

Ryttare hedrar avlidna Olivia

I helgen avled 17-åriga Olivia Inglis i Australien efter ett fall i en tvåstjärnig tävling och strax efter avlivades hennes häst. Nu sluter ryttare världen över upp för att hedra dem under hashtaggen RideForOlivia.

Ryttare hedrar avlidna Olivia
Rodrigo Pessoa är en av ryttarna som har delat en bild under #rideforolivia.

Den 17-åriga ryttarinnan Olivia Inglis dog efter skadorna hon fick vid ett rotationsfall när hon debuterade med familjens häst Coriolanus på tvåstjärnig nivå i fälttävlan. Coriolanus fastnade med knäna vid hindret och då han slog över drabbades ryttaren av svåra kross-skador. Trots att hon fick omedelbar vård och fördes med helikopter till sjukhus gick hennes liv inte att rädda.

Ryttare runt om i världen hedrar Olivia genom en kampanj i sociala medier, rapporterar Horsetalk. Under #rideforolivia (se flödet på Instagram och Facebook) delar de en bild på sig och sin favorithäst. Bilderna ska senare slås sammans till en mosaikliknande bild föreställande just Olivia Inglis.  Bland de tusentals ryttare som redan lagt ut bilder finns exempelvis Rodrigo Pessoa och Ludwig Svennerstål.

Olivias föräldrar Charlotte och Arthur Inglis är tacksamma över stödet och minns de ljusa stunderna:
–Vi är så stolta över Olivia och den vackra unga kvinnan hon var på alla sätt. Vi är välsignade som har haft möjlighet att dela vår passion för hästar med våra barn. Detta har lett oss till en fantastisk resa där vi har kunna tillbringa oräkneliga lyckliga ögonblick och speciella familjestunder, säger de till Horsetalk.

Coriolanus som först troddes ha klarat sig bra visade sig ha fått en svår fraktur på nacken. Han galopperade vidare till de evigt gröna ängarna igår. Olivia Inglis begravs på måndag i Sydney.


Bild från Facebook. Olivia Inglis blev 17 år gammal.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 132 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-