Sverige
22 juni 06:20

Ryttarutveckling är öppet för ansökan

Utveckling"Är du satsande ryttare eller kusk? Vill du boosta din sportkarriär och coachas av de bästa?" Så lyder uppmaningen till den som funderar på att söka till Svenska Ridsportförbundets utvecklingsprogram, som nu har öppnat för ansökan.

Ryttarutveckling är öppet för ansökan
Sissela Smith är en av de många elitryttare som deltagit i Ryttarutvecklingsprogrammet. Här är hon med Casemiro CC i Falsterbo. Foto: Jenny Schwieler Staaf

Andrea Persson och Kajsa Björe hade båda framgångar i Lövsta Future Challenge på Stockholms Stadion i helgen. Bägge har även deltagit eller deltar i Svenska Ridsportförbundets utvecklingsprogram Ryttarutveckling i Nivå 4 respektive Nivå 3. Regerande svenska mästaren i hoppning Sissela Smith, fälttävlansryttarna Ebba Adnervik och Malin Josefsson, och dressyrryttaren Johanna Due-Boje är några fler av alla de ryttare som varit med i Ryttarutvecklingsprogrammet, och som nu rider på elitnivå.

För dig som också vill utvecklas i sadeln, coachas av topptränare och ta din ridning eller sportkörning till en ny nivå finns nu chansen att söka till båda nivåerna. Bland topptränarna finns exempelvis Ann-Catrin ”Ankan” Carlsson i hoppning, Louise Nathhorst i dressyr, Viktoria Carlerbäck i fälttävlan och Lotta Pålsson i sportkörning. Sista dag för ansökan är den 30 juni.

Länk till mer info och ansökan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden