Världen
15 maj 2020 08:43

Så är läget för Juan Matute Guimon

HjärnblödningAnhöriga till den spanske dressyrryttaren Juan Matute Guimon har gått ut med information om tillståndet för 22-åringen efter att han opererats för hjärnblödning.

En undersökning på torsdagen visade på små tecken på förbättring av 22-årige Juan Matute Guimons tillstånd. Detta berättar hans pappa Juan Matute Aziptarte för Dressage-news.

Det var förra tisdagen som ryttaren kollapsade på sin bas utanför spanska Madrid och fördes till sjukhus.

Det konstaterades att han drabbats av hjärnblödning som i sin tur berodde på en medfödd defekt i hjärnan. Ryttaren har nu opererats två gånger, senast i lördags.

Dressage-news berättar också att Juan Matute Guimons ska fortsätta hållas nedsövd för att ge hans hjärna största möjliga vila och därmed möjlighet till återhämtning.

Juan Matute Guimon är 22 år gammal och en av världens främsta unga dressyrryttare. Han flyttade med sin familj till Wellington för mer än tio år sedan, men för två år sedan valde han att börja studera i Madrid och utveckla sin ridning i Europa. Han är rankad som nummer två av de spanska ryttarna på världsrankningen med hästen Quantico och som trea med Don Diego. Han red VM 2018 och siktade på en OS-plats i år.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden